USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bakan bürokratlara sözünü geçiremiyor

Ağustosta atama yapılmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a öğretmen adaylarından yoğun eleştiri yağarken, Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de ilginç bir açıklamada bulundu: “Bakanlık şu anda ne yaptığını bilmez bir halde çünkü bürokratlarla bakan arasında ve bürokratların kendi aralarında derin fikir ayrılıkları var!”

Bakan bürokratlara sözünü geçiremiyor
22-06-2016 19:29
Google News

Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında günlerdir atanamayan öğretmenlerin mağduriyetini dile getirdiğini hatırlatarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a tekrar çağrıda bulundu:

“Gaziantep’te Mikail Cengiz isimli atanamayan genç bir öğretmen, atanamadığı için bir inşaatta çalışıyordu. Nişanlıydı, evlilik hazırlığı yapıyordu. Dün çalıştığı inşaatın altıncı katından düşerek öldü. Bunun içindir ki, Milli Eğitim Bakanı’na yeniden çağrıda bulunuyoruz; 400 bin öğretmen adayı için kararınızı gözden geçirin. Ağustos ayında en az 30 bin atamayı yapın.”

MAÇIN ORTASINDA KURAL DEĞİŞMEZ!

İrgil, 67 bin öğretmene ihtiyacın olduğunun söylenmesine ve mayısta sınav yapılmasına karşın öğretmenlerin atamalarının şubata bırakıldığının açıklanmasının doğru bir tavır olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Üstelik bu şubat atamalarının da sözleşmeli ve çakılı kadro olacağını ifade ediyor sayın bakan. Sayın İsmet Yılmaz, Savunma Bakanı iken Güneydoğu’da güvenlik sorununu çözmüş mü ki, bu insanları oraya 5 yıl ve 8 yıl çakılı kadroyla göndermeye çalışıyor. Ayrıca maçın ortasında kural değişmez! Bir yönetmelik çıkaracaksanız da geriye doğru geçerli olmaz, ileriye doğru uygulayabilirsiniz.”

Atamalar konusunda Milli Eğitim Bakanlığının her anlamda adaletsiz davrandığına dikkat çeken Dr. İrgil, “Atamaların içindeki dağılım da adaletsiz. Örneğin haftalık ders saati 1-2 saat olan din kültürü dersi için 15-20 bin atamadan söz edilirken, haftalık ders saati 5 saat olan Türk dersi için 2-3 bin atama yapılıyor” dedi.

BAKANLIK KEŞMEKEŞ İÇİNDE

CHP Milletvekili Dr. İrgil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hazırlıklarının olmadığını veya kararsız oldukları veya ne yaptıklarını bilmediğini düşünelim, ki Bakanlık şu anda ne yaptığını bilmez bir halde çünkü bürokratlarla bakan arasında ve bürokratların kendi aralarında derin fikir ayrılıkları var. En önemlisi bambaşka konularla ilgilenen bir bürokrat yapısı var. Birbirini dinlemeyen bürokratlar, Bakanı dinlemeyen bürokratlar, sözünü geçiremeyen bir bakandan söz ediyoruz. Dolayısıyla Bakanlık şu anda bir keşmekeş ve kaos içinde. Böyle olunca da, belki de ağustos atamalarını beceremeyecekler! Ama hiç olmazsa bakanın çıkıp, ‘ben şubatta 60 bin atama yapacağım’ demesi lazım ki, bu insanlar hiç olmazsa bir umut içinde olsunlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ