USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca’dan kritik açıklamalar

Bakan Koca’dan kritik açıklamalar
28-04-2021 21:50
Google News

Bakan Fahrettin Koca’dan Bilim Kurulu sonrası kritik açıklamalar: Hindistan mutasyonu İstanbul’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazartesi günü duyurduğu 'tam kapanma' kararının ardından Bilim Kurulu da bugün kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Corona virüsü vakalarının ele alındığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; mutasyonla ilgili, "İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantı görüldü ve bu vatandaşlarımız karantina altına alındı" dedi.


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘tam kapanma’ yarın başlıyor. 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek olan yeni dönem öncesi Bilim Kurulu da kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamanın satır başları şöyle;

*Tüm dünya ile birlikte salgın boyunca ağır bedeller ödedik. Yeni bir dünya düzenine sert bir geçiş dönemi yaşadık. İş yapma usulünden sevdiklerimizle temas etmemize kadar her alanda geçiş süreci sancısı yaşadık.

*Sevdiklerimizi kaybettik, kaybetmemek üzere önlemler aldık. Ülkemizde vaka sayılarının kayıplarını durdurmak için bir kez daha kısıtlamaları sıkılaştırdık.

*Kısıtlamalarımızın işe yaraması da tamamen çıkmamız da onların nasıl işe yarayacağıyla ilgili. Hep birlikte tedbir ve kısıtlamalara uymalıyız.

AŞI AÇIKLAMASI

*Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri de artıyor.

*Ülkemizde iki aşı kullanıma girdi, üçüncü Sputnik için son aşamaya gelindi ve aşı için anlaşma da yapıldı. 6 ay içinde 50 milyon doz aşı almak için anlaşma imzalandı. Bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır.


*BioNTech’in dozu da 30 milyonu geçmiş olacak. Uğur Şahin’in de görüşerek iki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Diğer aşı üreticileriyle de anlaşma süreci devam etmektedir.

YERLİ AŞIDA YENİ GELİŞME

*Yerli gücümüz, yerli aşılarımız sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Yerli inaktif aşılarımız faz 2’yi tamamladı. Önümüzdeki günlerde Faz 3 başlayacaktır.

MUTASYON AÇIKLAMASI

*Virüsle mücadeleyi güç hale getiren mutasyonlardır. Onlarca mutasyon varyant türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları baskın hale gelerek hızla yayılırken bazıları yayılmamaktadır.

*Bunun bir sonu var, bu mutasyonlar virüsünde hasta etme kabiliyetini sınırlayacak. Ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantıdır.

*Bunun yanında Brezilya ve Güney Afrika mutasyonu görülmektedir. İstanbul’da 5 kişide Hindistan varyantı görüldü ve bu vatandaşlarımız karantina altına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ