USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Barış Lions Kulübü, "Kadına şiddete hayır" dedi

Barış Lions Kulübü Kasım Ayı 2’nci Toplantısı’nda, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği temsilcilerini ağırladı. Almira’ da gerçekleşen ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü hakkında bilgilendirici ve bilinçlendirici sunumların yapıldığı toplantıya Barış Lions Kulübü üyeleri yanı sıra Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler ile Kurucu Başkanı Dilek Üzümcüler katıldı.

Barış Lions Kulübü,
27-11-2015 15:38
Google News

Kulüp olarak her faaliyetinde yeni bir konuya dikkat çektiklerini söyleyen Barış Lions Kulübü Başkanı Esat Murat Epiri, “Baş tacımız olan kadınlarımıza yönelik artan şiddet eylemlerinin önüne toplumsal farkındalık yaratarak geçebiliriz. Bu noktada Barış Lions Kulübü üyeleri olarak ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyoruz. Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler ve kurucu başkanı Dilek hanımı böyle bir günde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hayatta her şeyin çok önemli olduğunu ancak üzüntüler ve sevinçlerin paylaştıkça destek bulduğunu ifade eden Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Dilek Üzümcüler, genel merkezi Bursa’da olan dernek hakkında Lions üyelerine bilgiler verdi.  Üzümcüler, “Bizim hedef kitlemiz şiddet gören ve şiddet nedeniyle sığınma evi başvuran kadın ve çocuklardır. Aynı zamanda sığınma evine hiç girmemiş ama şiddet görmüş ve eşinden ayrılmış kadınlarda hedef kitlemiz arasın da yer almaktadır. Türkiye’de bir ilke imza attık ve 7 gün 24 saat hizmet veren şiddet hattı kurduk. Türkiye’nin her yerinden gece veya gündüz telefon alabilmekteyiz. 3,5 yıldır Türkiye genelinde 2 bin 402 çağrı aldık ve bunların 5’i erkek” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele ve insan hakları üzerine çok fazla grupla bir araya geldiğini belirten Mor Salkım Kadın Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Burcu Üzümcüler ise, “Bizler hak savunucusuyuz. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız, insanlar özgür ve eşit yaşamalıdırlar. Cinsiyetiniz kadın olduğu için siz şiddete maruz kalıyor, taciz ediliyor, tecavüze uğruyor ve öldürülüyorsanız buna şiddet değil kadına şiddet denir. Çünkü bu tür olaylar kadın cinsiyetinde olduğu için gerçekleşmiştir ve bunun adı kadına şiddettir” şeklinde konuştu.

Kadına şiddet ve yaşanan olaylar üzerinden soru cevaplar eşliğinde devam eden programın sonunda, Barış Lions Kulübü Başkanı Esat Murat Epiri, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Dilek Üzümcüler’e, kulübün flaması ile tüm kadınları temsilen çiçek takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ