USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başbakan talimatı verdi! O polisler...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atan polisler ile Manisa ve Eskişehir'de başörtülü kadınlara kelepçe takılması olaylarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na inceleme yapılması talimatı verdi.

Başbakan talimatı verdi! O polisler...
11-11-2015 21:09
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa ve Eskişehir'de paralel yapı operasyonlarında başörtülü kadınların kelepçelenerek emniyetten çıkarılması ve İstanbul Beyoğlu'nda iki üniversiteli gencin polisler tarafından tokatlanması olayları ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na inceleme talimatı verdi. Başbakan'ın talimatı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı, müfettişler aracılığıyla ilgili polisler hakkında inceleme başlatacak.

 
 Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu, "kamuoyuna da yansıyan" güvenlik güçlerinin vatandaşlara uygunsuz yaklaşımı ve yürütülen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınan vatandaşlara gerekli usullere uygun hareket edilmediğine ilişkin İçişleri Bakanlığı'na inceleme başlatılması talimatı verdi.

HASSASİYET TALİMATI

 Başbakanlık kaynakları, "Başbakanımız hangi soruşturma çerçevesinde olursa olsun herkesin kanunda belirtilen usuller çerçevesinde haklarının gözetilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi talimatını vermişlerdir" açıklaması yaptı.

Davutoğlu'nun inceleme talimatı vermesine neden olan olaylardan birisinin İstanbul Beyoğlu'nda 2 üniversiteli gencin 3 polis tarafından tokatlanması olayı olduğu kaydedildi. Yunus olarak adlandırılan ekiplerden oluşan iki polis "senin sicilini bozacağım" diyerek üniversite öğrencilerini tokatlamış, ardından da "git istediğin yere şikayet et" demişti. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından idari soruşturma da başlatılırken polisler açığa alındı.

İnceleme talimatının verildiği diğer bir olayın da Manisa ve Eskişehir'deki paralel yapı operasyonları olduğu öğrenildi. "FETÖ" üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan başörtülü kadınların da aralarında olduğu kişilere kelepçe takılmış ve bu olay birçok kesimin tepkisini çekmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ