USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Basın İlan Kurumu dev projelerini tanıttı

Basın İlan Kurumu, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları’nın işbirliğiyle hayata geçireceği yerel gazetelerin internet haber sitelerinin iyileştirilmesi ile dijital reklam piyasasıyla entegrasyonuna ilişkin projelerinin tanıtımını Bursa’da gerçekleştirdi.

Basın İlan Kurumu dev projelerini tanıttı
01-12-2017 12:22
Google News

Merinos Kültür Merkezi Koza Salonu’nda düzenlenen “Yazılı Basının Yapısal ve Dijital Dönüşümüne Yönelik Proje Geliştirme-İşbirliği İstişare Toplantısı”na Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör BEBKA Temsilcisi Yasemin Hatipoğlu BİK Bilgi İşlem Müdürü Emin Aksoy BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam BİK Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez katıldı. Ayrıca Bursa'daki pek çok gazete ve haber sitesi temsilcisi de toplantıyı ilgiyle izledi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, internet haber sitelerinin iyileştirilmesi ile bu haber sitelerinin dijital reklam piyasasına entegrasyonunun sağlanmasına ilişkin iki ayrı projenin tanıtımına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmasında Bursa basınına ilişkin bilgiler veren Başeğmez, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstihdam Programı’na katılan gazeteci adaylarının başarısına işaret ederek, istihdam edilen gazetecilerin bugün düzenlenen toplantıda görev yapıyor olmalarını görmenin gurunu yaşadıklarını ifade etti.

Başeğmez, Bursa basının resmi ilanları sosyal medya hesaplarından yayımlayarak daha çok kişiye ulaşmasını sağladığını da hatırlattı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Bursa’nın sadece tarihi, ekonomisi, kültürü, spor şehri olmasıyla değil, yazılı ve görsel basınıyla da adından sıkça söz ettiren örnek şehirlerden birisi olduğunu ifade etti.

Karaca, “Hele hele yazılı basını, yerel gazeteciliğin ötesinde şehir gazeteciliğini en iyi uygulayan, yerel refleksleri merkezi idare ile buluşturan, topluma ayna tutan, bununla yetinmeyip yön veren özellikleriyle her türlü takdirin üzerindedir. Bursa gazetelerimizin sayfa tasarımından baskısına, dağıtım ağından kurumsal örgütlenmesine kadar sahip olduğu o mesleki ağ ve tecrübe bunun en önemli göstergesidir” dedi.

Bursa’da, 10’u merkezde, 13’ü ilçelerde olmak üzere 23 gazete ile 48 adet dergi statüsünde süreli yayının görev alanlarında bulunduğunu belirten Karaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu süreli yayınlara, şubemiz aracılığıyla son dönemde yıl başına yaklaşık 13 milyon Türk Lirası tutarı karşılığı resmi ilan ve reklam dağıtımı gerçekleştirdik. Umut ediyorum bu rakam çok daha yukarılara tırmanır. Yine Gazeteciler Cemiyeti’mize, faaliyetlerinde kullanmak üzere son 5 yılda 154 bin Türk Lirası yardımda bulunduk. Aynı dönemde Bursa’da 400 gazetecimize yaklaşık 1.7 milyon Türk Lirası faizsiz borç para verdik. 16 meslektaşımıza 64 bin Türk Lirası muhtaçlık, vefat eden iki meslektaşımızın ailesine de 12 bin Türk Lirası ölüm yardımı gerçekleştirdik.”

İŞKUR desteğiyle Bursa’da gerçekleştirilen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi ve İstihdam Programı’nın Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Karaca, “Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’nun destekleri ve talimatları ile İşbaşı Eğitim Programlarının süresi yeniden bir yıl olarak düzenlendi. İlk kez burada açıkladığım bu güzel gelişme nedeniyle Sayın Başbakan Yardımcımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum. İnşallah 2018 yılında bu projeyi, bir önceki yıla göre daha çok katılımlı ve daha çok istihdam sağlayacak şekilde yeniden gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü F. Eren Türkmen de, Basın İlan Kurumu ile yürütülecek projenin yeniden Bursa’da düzenlenecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, yeni projenin bir öncekinden çok daha başarılı geçeğini söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör ise, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, Bursa basının tamamının proje desteklerinden yararlanmak üzere KOSGEB’e kayıt yaptırdığını, bundan sonraki aşamada basın kuruluşlarını desteklere ilişkin ayrıntılı bilgi almak üzere kurumlarına beklediklerini ifade etti.

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Temsilcisi Yasemin Hatipoğlu’nun gazetecilerden gelen soruları cevaplandırmasının ardından her iki projenin tanıtımına geçildi.

Toplantıda söz alan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ise kendisinin de bir internet yayıncısı olduğunu hatırlatarak, internet haberciliğinin eksikliklerine dikkat çekti. Bu kurumlarda çalışan gazetecilerin yasa eksikliği nedeniyle Basın İş Kanunu'na dahil olamadığını söyleyen Kolaylı, yazılı basın organlarında çalışan gazetecilerin haklarına sahip olamadıklarını dile getirdi. Konfederasyon olarak gerekli resmi temasları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kolaylı, internet gazeteciliği için yasal düzenlemenin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Yazılı Basının Yapısal ve Dijital Dönüşümüne Yönelik Proje Geliştirme-İşbirliği İstişare Toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ