USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebek istiyorsanız kaygılanmaktan kaçının

Günümüzde her 10 çiftten birinin çocuğu olmadığını belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, çocuk isteyen çiftlerin kaygılarını kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

Bebek istiyorsanız kaygılanmaktan kaçının
26-10-2015 18:43
Google News

Op. Dr. Ali Öner Erdoğdu, yaptığı açıklamada, “İnfertilite, 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamama durumudur. Sebepleri saymakla bitmez ancak genel itibariyle değerlendirdiğimizde yüzde 30-40 kadın yüzde 20-30 erkek yüzde 20 her iki çiftten kaynaklı, bir de yüzde 18-20'lik kısım açıklanamayan infertilite grubudur. Son grup, bilim dünyasının da oldukça ilgisini çekmektedir.

Ortada hiçbir gerekçe yok iken çocuk sahibi olamamanın açıklanmasın da psikolojik nedenlerin yattığı düşünülmektedir. Sonuçta çocuk sahibi olmak için iyi bir yumurta, iyi bir sperm olduğu kadar iyi bir psikolojinin de olmazsa olmaz olduğu bir gerçektir, bu yüzden çocuk isteyen çiftlerin kaygılarını kontrol etmeleri gerekmektedir, bunun için hastaların kişisel gelişim kitapları okumalarını, spor yapmalarını buna rağmen kaygı ile baş edememeleri durumunda profesyonel destek almalarını mutlaka öneriyorum. Sonuçta kesin olan, ruh bozulursa beden, beden bozulursa ruh da bozulacaktır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ