USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Belediye işçisi köle değildir"

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süren Tepebaşı Belediyesi işçileri, 'insanca yaşanacak ücret' taleplerini yineledi.

18-06-2022 12:43
Google News

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nde çalışan işçiler adına Genel İş Sendikası ile belediye yönetimi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor.

Evrensel'in haberine göre, görüşmeler devam ederken işçiler Belediye binası önünde eylem yaptı. Sık sık “Belediye işçisi köle değildir," "İş, ekmek, özgürlük" ve "Belediye şirket işçilerine kadro” sloganları atan işçiler insanca yaşanacak bir ücret talep ettiler. 

Eylemde konuşan DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel İş Şube Başkanı Günay Ayaz "Zamlar canımıza tak etti. İşçilerin ücretlerinin insanca yaşanacak bir düzeyde olması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

"İşçi hakkını savunuyor birileri de belediyenin olanakları sınırlı diye karşımıza dikiliyor" ifadelerini kullanan Ayaz şöyle devam etti:

"Biz de biliyoruz ekonomik çöküntü belediyeleri de vurdu. Biz de biliyoruz muhalif olup belediyecilik yapmak zor. Ancak biz işçilerin hakkını da kimselere yedirmeyiz. Hakkımız olanı alana dek de mücadelemizi sürdürürüz.” 

Tepebaşı Belediyesi İşçileri, eylemin ardından 15 -16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümünde Ulus Anıtı’nda yapılacak olan açıklamaya da katıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ