USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyrut'un güneyi ve ülkenin güneyinde Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı

Lübnan'da dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucunda 2 bini aşkın kişinin yaralanmasının ardından başkent Beyrut'un Güneyinde yine patlama sesi duyuldu.

Beyrut'un güneyi ve ülkenin güneyinde Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı
18-09-2024 17:48
18-09-2024 17:57
Google News

Lübnan'da dün art arda çağrı cihazlarının patlatılmasıyla yapılan saldırılarda 12 kişinin öldüğü, 2 bin 800'ü aşkın kişinin de hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bugün de Lübnan'ın çeşitli noktalarında patlama sesleri geldiği kaydedildi. Bugünkü saldırıda ise ev telsizlerinin patlatıldığı kaydedildi.

Bugünkü siber saldırının ardından yüzlerce kişinin yaralandığı bilgisi geçildi. Hizbullah içinden bir kaynak, grup tarafından kullanılan telsizlerin hedef alındığını doğruladı. Patlamaların, dünküne benzer bir şekilde gerçekleştiği kaydedildi.

JPost'tun aktardığı bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde ülke genelinde bir dizi patlamanın daha yaşandığı bildirdi. Ağ bağlantılı cihazların patladığına dair haberler Beyrut, Bekaa Vadisi ve Güney Lübnan'dan geldi.

Patlamaların Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin cenaze törenine paralel olarak gerçekleştiği kaydedilirken, X'te yayınlanan cenaze töreni aniden sona erdi.

Lübnan'daki saldırılara ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülerde, yalnızca iletişim araçlarının değil, otomobillerin de hedef alındığı iddia edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ