USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Birleşik Metal İş: "Renault'da çoğunluğu yakaladık"

Disk Birleşik Metal – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, sendika olarak Renault'da çoğunluğu yakalamanın sevincinde olduğunu belirtti ve "Sonraki dönemde yapılacak toplu sözleşme için birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

Birleşik Metal İş:
15-09-2015 19:24
Google News

Bursa.com

Temmuz ayında Disk'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası'na katılacaklarını duyuran Renault işçileri, o günden bugüne devam eden kayıt işlemleri sonunda çoğunluğu yakaladı. Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, " Beyaz yaka ve mavi yaka çalışan sayısı 6200, biz bu rakamın yarısından fazlasına ulaştık" dedi.

Nisan-mayıs aylarında metal işçilerinin harekete geçtiğini hatırlatan Ekinci, " Arkadaşlarımız sendikalarından ayrılıp bir süre boşta durdular. Başka bir sendikaya üye olmadılar. Daha sonraki süreçte sendikamızla bulştular. 30 yıllık karalama kampanyalarına karşı durduk. Bizimle görüşen arkadaşlara kendi amacımızı anlattık. Onlarla sadece konuştuk ve kendi kararları doğrultusunda üyeliklere başladkı. Bu arkadaşların hepsi mücadeleci. Tam olarak sayıyı söylemesem de Renault'ta mavi yaka ve beyaz yaka olarak çoğunluğu yakaladık. 6200 kişinin yarısından fazla olduğumuzu söyleyebilirim. Şuanda çoğunluğu yakalamış durumdayız ve üyeliklerimiz hala devam ediyor Türk-Metal iş sendikasının üyeleri yok denecek kadar az artık.  Temsilci ataması yaptılar ama çok karmaşık bir süreç içerisinde oldu" diye konuştu.

Türk-Metal İş Sendikası'nın 3 yıllık sözleşme yaptığını belirten Ekinci,  "Türk Metal'in yaptığı bu sözleşme 2017'de bitecek. Biz bu süre içerisinde çok sıkı çalışacağız. İş durdurma eylemleri yasal değil, fakat bu eylem toplu bir halde yapıldığı zaman yasal bir zemin üzerine oturuyor. Diğer metal işçileri bir süre baş kaldırdılar fakat onlar daha sonra geri dönüş yaptı. Renault işçileri ise bu konuda geri adım atmadı. Şimdi birlik olma zamanı. Diğer metal işçilerinin Renault işçilerine, Renault işçilerinin de diğer metal işçilerine destek olmalı. Sonraki dönemde yapılacak toplu sözleşme için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor.Bursa'daki tüm metal işçilerine biz söz verdik." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ