USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Böbrek nakilli anneye bebek sürprizi

Tip 1 diyabet tanısıyla 12 yıl önce insüline başlayan, 7 yıl sonra da böbrek yetmezliği gelişip nakil olmak zorunda kalan Gözde Gül Koç, 38 yaşında bebeğini doğurarak anne oldu.

Böbrek nakilli anneye bebek sürprizi
18-08-2018 16:52
Google News

İzmirli bankacı Gözde Gül Koç, uzun yıllar voleybol oynamış, yaşadığı yorgunluğu, halsizliği hep yoğun spor yapmasına bağlamıştı. Biraz da ihmalkarlığı olabilirdi ama her şey de üst üste geliyordu. Aldığı kiloların, çok sık su içmesinin nedeninin spor yorgunluğundan değil şeker hastalığından olduğu 2006’da ortaya çıktı. 26 yaşındayken Tip 1 diyabet tanısı koyulan Gözde Gül Koç, babasının rahatsızlığının da peşinden gelmesiyle tüm sağlık sorunlarını üzüntüsüne bağladı. Şikayetlerinin psikolojik olduğunu düşünen Koç, Nisan 2013’te bir şok daha yaşadı. Bu kez yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği tanısı koyuldu.

Şekerini kontrol altına tutabilen Koç moralini bozmamaya çalışsa da hastanelere gidip gelmek, diyet yapmak hiç kolay değildi. Duygu durumları da “kabul etme ile kaçmak” arasında değişiyordu. Bir ay diyaliz, ardından 9 ay kadar evde periton diyaliz yapan Koç, kapatılan bir üniversitesi hastanesinde 22 Ocak 2014’te ağabeyi Mustafa Gül’den (40) nakledilen böbrekle yeni bir hayata başladı. Kötü günleri geride bırakan Koç, nakilden bir yıl sonra mali müşavir Turgut Koç (42) ile evlenerek yaşamında yeni bir sayfa açtı.

Koç, annelik konusunda “ileride pişman olur muyum- olmaz mıyım” diye düşünürken hamile kaldı. Hem diyabet hastası hem de böbrek nakilli anne adayı Koç, İzmir Kent Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Perinatolog (Perinatoloji -anne veya bebek açısından risk oluşturabilecek gebeliklerle ilgilenen bilim dalı) Prof. Dr. Namık Demir’e başvurdu. Koç, Prof. Dr. Demir’in kontrolünde, tüm öneri ve uyarılara harfiyen uyarak doğuma hazırlandı. Hamileliğin 7 ayını sorunsuz geçiren Koç, geçtiğimiz 30 Temmuz’da sezaryenle kızı Nehir’i dünyaya getirdi. 35 haftalık 2 kilo 590 gram ağırlığında, 48 santimetre boyunda doğan Nehir, Gözde ve Turgut koç çiftine mutlulukların en büyüğünü yaşattı.(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ