USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Boğaziçi protestolarında bir tutuklama daha

Boğaziçi protestolarında bir tutuklama daha
08-02-2021 15:01
Google News

Son dakika… Boğaziçi protestolarında bir tutuklama daha
Boğaziçi protestolarına sosyal medyadan destek verdiği gerekçesiyle tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ'ın ardından Muhammed Ünal isimli bir kişi daha tutuklandı. Mahkemeye sevk edilip tutuklananların sayısı 10'a yükseldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim yapmadan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını protesto eden öğrencilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar sosyal medyaya sıçradı.

Sosyal medya hesabından (@boundayanisma) protestolara destek çağrısında bulunduğu belirtilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ‘ın tutuklanmasından sonra, yine sosyal medya hesabından (@Diriliyoruz1) paylaşımlar yaptığı iddia edilen Muhammed Ünal “Suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“İNTİKAM KARARI, GÖZDAĞI”

“Suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla tutuklanan Beyza Buldağ’ın avukatları bir açıklama yaparak, şunları söyledi: Bu iki maddenin alt sınırları o kadar düşük ki, TCK 214 bir, 216 altı aylık ceza gerektirirken, sorgu hakimi ayrıntılı bir şekilde dinlemeksizin matbu beyanlarını geçirerek tutuklama kararı verdi. Bu tutuklama kararının hukuken hiçbir karşılığının olmadığını biliyoruz. Tedbir niteliğinde bir tutuklama değil, bir intikam kararıdır. Bu tutuklamalar kayyım rektöre karşı yükselen haklı tepkiyi bastırmak için gözdağıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ