USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Boşnak mahallelerini basıp dükkanları yağmaladılar

Karadağ'da yapılan seçim sonrası zafer ilan eden Sırp milliyetçileri, ülkedeki Müslüman Boşnak nüfusu hedef almaya başladı.

Boşnak mahallelerini basıp dükkanları yağmaladılar
03-09-2020 16:27
Google News

Balkan ülkesi Karadağ'da 30 Ağustos Pazar günü yapılan genel seçimin ardından zafer ilan eden Sırp milliyetçileri, ülkedeki Müslüman nüfusunu hedef almaya başladı.

Sırbistan ve Rusya'ya yakınlığı ile bilinen Demokrat Cephe öncülüğündeki muhalifler, Boşnaklara ait evlere ve dükkanlara saldırılar düzenledi.

Boşnakların yaşadığı mahallelere, "Türkler defolun" diye yazan ırkçılar, geçmişte sayısız katliamlar yapmış olan Çetnik hareketine ait flamalar da salladı.

Ülkedeki Boşnak nüfusun endişeli olduğu belirtilirken, Bosna Hersek'ten de tepkiler geldi. Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, "Karadağ'daki olaylar 1990'ları hatırlatıyor" dedi.

İSLAM BİRLİĞİ BİNASINA ÇİRKİN SALDIRI

Karadağ'da hafta sonu yapılan genel seçimin ardından Müslüman Boşnaklara yönelik provokasyonlar sürerken, bu kez de Pljevlja (Taşlıca) şehrindeki İslam Birliği binası hedef alındı. Binanın camları kimliği bilinmeyen kişilerce kırılırken, içeri atılan bir kağıdın üzerinde şehirdeki Müslüman Boşnaklara yönelik tehditkar ifadeler yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ