USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

BTSO üyelerine büyük destek

 Bursa iş dünyasının üretim gücünü ve ihracatını güçlendirmek adına önemli çalışmalara imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Destek Kapısı’ projesinin startını verdi.

BTSO üyelerine büyük destek
18-10-2016 15:54
Google News

Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk defa BTSO tarafından başlatılan‘Destek Kapısı’ Projesi ile başta bakanlıklar olmak üzere KOSGEB, Eximbank, BEBKA, TÜBİTAK, TTGV, bankalar ve İŞKUR gibi kurumların verdiği destek programlarının iş dünyası tarafından daha fazla tanınması ve kullanımının artırılması hedefleniyor.

Devlet desteklerinden yararlanma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla startı verilen ‘Devlet Kapısı’ projesinin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, “’Her bir işletme ülke kalkınmasına katma değer sağlıyor. Yeni girişimcilerin iş hayatına girdikten sonra desteklenmesi gerekir. BTSO olarak bizler de yeni girişimcilere destek sağlıyoruz.  Sürdürülebilir kalkınma için devlet firmalara destekler sağlıyor. Devlet desteklerinden üyelerimizin faydalanması için çalışıyoruz. Bugün itibarı ile BTSO olarak ‘Destek Kapısı’ projesini hayata geçiriyoruz ve üyelerimizin eğitimini başlatıyoruz” dedi.  

DESTEK ORANI % 50

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Aydın, ‘Marka ve Turquality Desteği’ konusunda açıklamalarda bulundu.

Devlet destekli bir markalaşma programı olan Turquality desteğinin nasıl işlediğini, destek koşullarını ve başvuru aşamalarını anlatan Aydın, günümüzde devletlerin artık markalarıyla var olduğunu belirtti.

Aydın, "Biz Güney Kore’yi markalarıyla tanıyoruz. Hyundai gibi dünyaca tanınan bir marka yaratmışlar. Bizler de bu noktada 2023 hedefleri doğrultusuna çalışıyoruz. Markalaşmada hedefimiz 2023. Ülkemizde ilk 100’de 26 marka Turquality marka kapsamında. Mal üreten firmalarımız için ihracat stratejisinde hedefimiz, katma değerli ihracat yapmak. Turguality desteği için firmaların mevzuata uygunluğu, amacı ve kapsamı belirleniyor. Destek süresi 5 yıl sürerken, destek oranı da % 50. Turquality desteği, firmaların marka, patent tescil, sertifikasyon, moda, endüstriyel tasarım, tanıtım hizmetleri, kira, danışmanlık, temel kuruluş giderleri ve franchising çalışmaları için veriliyor’’ dedi.

Dış Ticaret Uzmanı Aydın, Turguality desteği için firmaların 10’a yakın aşamada incelendiğini belirterek şunları söyledi: ‘’Destek almak için programa giren firmalar gerekli belgelerini hazırlayarak başvurusunu yapar. Gerekli incelemeler ve onay süreci yaklaşık 5-6 ay kadar sürebilir.’’

Yapılan konuşmalar sonrası katılımcıların sorularıyla program sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ