USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

BTÜ’de Atatürk’ü anlama söyleşisi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’nci yıl dönümü dolayısıyla Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) anma etkinliği düzenlendi. Şiirlerin okunduğu, Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği etkinlikte, Dr. Onur Uzer Atatürk’ün az bilinen yanlarını anlattı.

BTÜ’de Atatürk’ü anlama söyleşisi
10-11-2023 16:49
10-11-2023 17:11
Google News

Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Kırmızı Salon’da düzenlenen etkinlik öncesi BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Sinan Uyanık’ın da katılımıyla tüm öğrenciler saat 09.05’de Ata’ya saygı duruşunda bulundu. Ardından Genç Fikirler Topluluğu tarafından düzenlenen “85 Yıldır Sönmeyen Işık; Atatürk’ü Anlama” etkinliğine geçildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim duygularımı ve benim fikirlerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, tam 85 yıl önce bugün aramızdan ayrılmış olsa da firikleri, hayat gözlemleri, ilkeleri, idealleri ve düşünceleriyle yaşamaya devam edecektir. Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin, okuyan, sorgulayan, fikri hür ve vicdanı hür siz gençlerimizle ayakta kalacağına inancımız tam. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine her yönüyle sahip çıkacağımıza söz veriyorum” dedi.

“Atatürk’ün hayat mücadelesini anlamak önemli”

Açılış konuşmasının ardından Sosyolog Dr. Onur Uzer’in söyleşisine geçildi. Onur Uzer, Atatürk’ün az bilinen yönlerini çeşitli hatıralarla paylaştı. Atatürk’ün hem savaşlarla hem hastalıklarla mücadele eden bir lider olduğunu kaydeden Uzer, “Kaburgası kırıldıktan sadece 5 gün sonra cepheye koşan bir liderden bahsediyoruz. Bunun gibi pek çok sorunla karşı karşıya kalıyor ama geride kocaman bir Cumhuriyet, kocaman bir millet bırakıyor. Atatürk’ü anlamak hayat mücadelesini iyi bilmekten geçiyor. 85 yıldır sönmeyen ışığın bize çok ciddi öğretileri var. Onun fikirlerini, öğretilerini benimsememiz gerekiyor. Bunu yaparken de hem milli mücadeledeki tam bağımsız ülke ruhunu hem de yurtta ve dünyada barış felsefesini iyice idrak etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Atatürk’ün hayatı boyunca bilime, sanata, kültüre, Türk kadınına ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Uzer, “Atatürk bilimsel çalışmaların yanında Anadolu medeniyetlerinin araştırılmasına çok önem veren bir liderdi. Çok fazla kitap okuyan biriydi ve bakıldığında 3 bin 997 kitap okumuş, 2 binden fazla kitabın altını çizerek okumuş. Kendisi 9 kitap yazdı ve 12’ye yakın da katkı verdiği kitabı bulunuyor. Ve bakıldığında günümüze ışık tutan eşsiz öngörüsü mevcut. O gün dünyaya, bilime dair söylediği ne varsa bugün aynı şekilde yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzer’in söyleşinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, türküler seslendirildive belgesel gösterimi yapıldı. Program, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan’ın Dr. Onur Uzer’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ