USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bu okulun yolu yok...

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ne bağlı Yeni Mahalle'de bulunan Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya Ortaokulu'na araba ile ulaşım yok.

Bu okulun yolu yok...
05-02-2016 12:41
Google News

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

Bursa 'nın Yıldırım İlçesi'n de bulunan Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldu, Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya Ortaokulu'na araçla gidebilmek için uzun zamandır girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Çevre mahallelerden de bir çok öğrencinin öğrenim hayatını sürdürdüğü okulumuza araç yolu yok. Yıllardır bu hayati konunun çözüme kavuşması için başvurmadığımız merci kalmadı. Ama nedendir bilinmez hiç bir sonuç alamadık. Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Yarın öbür gün okulda yaşanabilecek her hangi bir yangın durumunda itfaiye yangına nasıl müdahele edecek. Yaşanabilecek olası bir sağlık probleminde ambulans nasıl okula giderek müdahele edebilecek. Mahallemiz de adeta kangrene dönüşen bu olayı ile ilgili yetkililerin bir an önce harekete geçmesini isityoruz" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA YAPILSIN

Muhtar Hüseyin Buldu okulun arka kısmında bulunan ve şahıslara ait olan boş arazilerin kamulaştırıp okul bünyesine dahil edilerek sorunun çözülebileceği yolunda görüş bidirerek, "Muhtarlık olarak bu arazilerin sahipleri ile görüşmek de dahil olmak üzere üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Yeterki bu sorunumuz çözülsün" dedi. Muhtar Hüseyin Buldu, son olarak Yeni Mahalle'de oturan vatandaşlar ve çevre mahalle sakinlerinin bu konunun çözüme kavuşması için gerekirse imza kampanyası başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ