USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

BURPAS, PLASFED'in toplantısına ev shipliği yaptı

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin de(BURPAS)üyesi olduğu, Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun (PLASFED) üçüncü dönem ikinci yönetim kurulu toplantısı BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü’nün ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.

BURPAS, PLASFED'in toplantısına ev shipliği yaptı
20-11-2015 11:58
Google News

Club Altınceylan’da gerçekleşen toplantıda, İstanbul’da yapılan plastik çalıştayı ve plastik sektörünün 2016 yılından beklentileri masaya yatırıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasında plastik sektörünün 2016 yılına odaklandığını belirten İlker Biliktü, yeni kurulacak hükümetten ilk olarak ekonomiye ivme kazandıracak hamleleri atmasını beklediklerini söyledi.

PLASFED’in yönetim kurulu toplantısı Bursa’da gerçekleşti. BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü’nün ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Türkiye genelindeki federasyon üyesi derneklerin başkanları da katılım gösterdi. 

Daralma, ihracatla açılır…

Plastik sektörünün 2015 yılını çeşitli sebeplerden ötürü durgun geçirdiğini söyleyen İlker Biliktü, 2015 yılında yüksek kur fiyatlarından dolayı zorluklar yaşandığının altını çizerek, 2016 yılında bu durumun daha olumlu olmasını beklediklerini belirtti. Sektörün ihracatta önemli adımlar attığını da ifade eden Biliktü, “Plastik sektörü olarak, ihracat ağımızı her geçen gün büyütüyoruz. Hedef pazarlar belirleyerek, buralara uygun yol haritaları çıkarıyoruz. Sektördeki daralmayı ihracata daha fazla yönelerek ortadan kaldırabiliriz” dedi. Plastik sektörünün 2016 yılına odaklandığını belirten İlker Biliktü, yeni kurulacak hükümetten ilk olarak ekonomiye ivme kazandıracak hamleleri yapmasını beklediklerini söyledi.

“Hammadde fiyatları bizi olumsuz etkiliyor”

Plastik sektörünün 2013 yılından bu yana bir durgunluk içerisinde olduğunun altını çizen PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, “Hammadde fiyatları sürekli olarak değişiklik gösteriyor. Bu da bizi olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

Plastik sektörünün Türkiye ekonomisindeki daralmaya paralellik gösterdiğini vurgulayan Aksoy, “2016 yılında global ekonomi nasıl şekillenecekse, plastik sektörünün ekonomisi de onu takip edecektir. 2015 yılında ülkemizde yapılan seçimlerden ötürü bir belirsizlik ortamı hâkimdi. 2016 yılında artık taşların yerine oturmuş olacağını düşünüyoruz” dedi.

Pariteye bağlı düşüş…

Her sektörde olduğu gibi plastik sektöründe de yapısal sorunların var olduğunu belirten Selçuk Aksoy, “Sektörümüzdeki en önemli sorunların başında hammadde geliyor. Biz hammaddenin yüzde 80’ini ithal ediyoruz. Türkiye’nin genel olarak cari açıktan dolayı ithalatı sınırlama gibi bir çabası var. Bu durum bizim gibi yüzde 80’lerde net ithalatı olan bir sektörü biraz zorluyor” ifadelerini kullandı. Plastik sektörünün miktar bakımından ciddi bir ihracatı olduğunu hatırlatan Aksoy, ihracatın pariteden dolayı rakamsal olarak düşüş yaşadığını da dile getirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ