USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Barosu: Demokrasi dışı yaklaşımların karşısındayız

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin yanı sıra göz altına alınan hakim ve savcılarla birlikte tüm hukuksal süreci değerlendirdi.

Bursa Barosu: Demokrasi dışı yaklaşımların karşısındayız
18-07-2016 19:24
Google News

Bursa Barosu başkanlık makamındaki basın açıklamasında, baro seçimleri öncesinde adaylıklarını açıklayan Avukat Gürkan Altun ile Avukat Şerafettin Yavuz da hazır bulundu.

Ekrem Demiröz, yapılan basın açıklamasının sadece Bursa Barosu Yönetim Kurulu’nun değil, Bursa Barosu’nun tüm mutabakatıyla hazırlandığına dikkat çekerek metni kamuoyu ile paylaştı. Beraberinde Bursa Barosu'nun yeni dönem başkan adayları Gürkan Altun ve Şerafettin Yavuz'un bulunduğu Ekrem Demiröz'ün kamuoyuyla paylaştığı metnin tam hali aşağıdaki gibidir:

“15 Temmuz günü ülkemiz kara ve kirli bir darbe girişimi yaşadı.

Ne gerekçeleri ne de darbecilerin kimlikleri bizim için bir değer taşımıyor. Bursa Barosu olarak amasız ve fakatsız olarak her tür darbeye dün olduğu gibi bugün de karşıyız. Her tür demokrasi dışı yaklaşımların, hukuk dışı tüm uygulamaların karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz.

Şimdi ise hassas bir sürecin başlangıcındayız. Darbe girişiminde yer alanların ve bu girişimi hazırlayanların yargı önüne çıkarılması öncelikli talebimizdir. Ancak bu süreç adil yargılanma hakkı ihlal edilmeden ve savunma hakları kısıtlanmadan yürütülmelidir.

Şu anda Bursa’da asker sivil çok sayıda kişinin gözaltında olduğunu biliyoruz. Gözaltına alınan hakim savcı sayısı ise elliyi aşmış durumda. Yürütülen soruşturmalar adil ve güvenilir olmalıdır. Aksi halde verilecek kararların adalete uygun olmayacağı toplumsal inanca dönüşür. Ülkemiz bu hassas ve kırılgan dönemi titiz ve duyarlı yaklaşımlarla aşmak zorundadır.

Biz Bursa Barosu olarak soruşturmaların ve yargılamanın hukuk kurallarına uygun olup olmadığının sonuna kadar takipçisi olacağız.

İstediğimiz tek şey güvenilir yargıdır ve herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye’dir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ