USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da avukata duruşma salonu önünde saldırı

Bursa Barosu üyesi olan bir avukat duruşma salonu önünde fiziki ve sözlü saldırıya uğradı.

Bursa'da avukata duruşma salonu  önünde saldırı
18-10-2024 14:44
18-10-2024 14:47
Google News

BURSA BAROSUNDAN YAPILAN AÇIKLAMADA:

"Baromuz üyesi Av. Özkan Esenboğa, mesleki faaliyeti kapsamında, vekil olarak takip ettiği davanın 16.10.2024 tarihli duruşmasında, duruşma salonu önünde, davanın karşı tarafı olan fail tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğramıştır. Fail saldırının ardından adliye binasından kaçmıştır. Olayın ardından meslektaşımızın yanına, Bursa Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi gitmiş, meslektaşımız ile birlikte failin yakalanması ve tutuklu olarak yargılanması için suç duyurusunda bulunulmuştur. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, tarafımızca da titizlikle takip edilmektedir.

Avukat, takip ettiği uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukata yönelik saldırılara ilişkin yasal düzenlemeler derhal yapılmalı, bu şiddete son verilmelidir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek yapılan tüm saldırlar ile mesleğimize ve meslektaşımıza yönelen bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı, şüphelinin yakalanarak hak ettiği cezayı alması için sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.

Bilinmelidir ki savunma makamına yapılan fiili ve sözlü saldırılara karşı mücadelemizden asla geri durmayacağız. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen her türlü saldırının karşısında sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ