USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Dostluk Gezeği, Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek 7 şefi aynı sahnede buluşturdu

TEV yararına düzenlenen gecede Türk Sanat Müziği’nin seçkin örnekleri seslendirildi.

Bursa Dostluk Gezeği, Bursa’da bir ilki gerçekleştirerek 7 şefi aynı sahnede buluşturdu
12-04-2019 15:42
Google News

Bursa Dostluk Gezeği, tarihi bir program gerçekleştirdi. Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kongre Merkezi’nde Bursa’nın şeflerini ve solistlerini aynı sahnede buluşturdu. Gecenin geliri Türk Eğitim Vakfı’na bırakıldı.

Bursa’daki Türk Sanat Müziği korolarının şefleri Bahadır Sevik, Fahri Dibekoğlu, Ferruh Duşdubak, Filiz Başıbüyük, Rüya Sani Gündiler, Salih Berkmen, Şadiye Sendil ile yönettikleri korolardan birer solist ile gerçekleştirilen programda önce gezek duası yapıldı, ardından Kürdilihicazkar faslı geçildi. Derneğin iki yeni üyesine törenle yelek giydirilen programın ikinci bölümünde şefler ve solistler sahnedeydi.

Hepsi birbirinden güzel eserleri profesyoneller gibi yorumlayan solistler izleyicilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda teşekkür konuşması yapan Bursa Dostluk Gezek Musiki Derneği Başkanı Ömer Lapacı, Bursa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şefler, solistler ve konuk sanatçılar ile gecenin hazırlanmasına maddi manevi destek olanlara teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ