USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Gökdere Rotary Kulübü ve Metin Uca'dan eğitime destek

Ece Ünal başkanlığındaki Gökdere Rotary Kulübü, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin destek ve emekleriyle eğitimini sürdüren kız çocuklarının aydınlık gelecek hayallerine katkı için, Metin Uca'yı “Bunu mu demek istedim?” gösterisiyle Bursa’da konuk etti. Uca, bu projeyle eğitime desteğinin yanı sıra mesleğindeki başarıları sebebiyle de Gökdere Rotary Kulübü’nden “Rotary Meslek Hizmet Ödülü” aldı.

Bursa Gökdere Rotary Kulübü ve Metin Uca'dan eğitime destek
07-12-2022 08:41
07-12-2022 08:43
Google News

Gökdere Rotary Kulübü, Ece Ünal başkanlığındaki 2022-2023 döneminin Rotary Meslek Hizmet Ödülü’nü Gazeteci, Televizyoncu, Yapımcı, Programcı, Sunucu, Yazar, Tiyatrocu Metin Uca’ya takdim etti. Gönlüferah Otel’de Gökdere Rotary Kulübü üyeleri ve eşlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Uca, kendisine özel olarak tasarlanan Rotary Meslek Hizmet Ödülü’nü Dönem Başkanı Ece Ünal’dan aldı.

Meslek hayatı boyunca yaptığı başarılı çalışmalar, sergilediği örnek duruş sebebiyle Gökdere Rotary Kulübü’nden “Rotary Meslek Hizmet Ödülü“nü alan Uca’nın, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak başladığı muhabirlik hayatının sonrasında üstlendiği görev ve pozisyonlarla çok sayıda gazetecilik ve televizyonculuk ödülü bulunuyor. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği, tiyatro ve gazetecilik eğitimleri alan Uca’nın profesyonel yaşam hikayesi:  “1999 – 2000 yıllarında TRT’ de televizyoncu olarak çalışmaya başladı. Kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı. 1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başladı. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza attı. 1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü. Metin Uca’nın, Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz kitapları 300 bin toplam satış rakamına ulaştı.”

GÖKDERE ROTARY VE METİN UCA’DAN, “KIR ÇİÇEKLERİ”NİN EĞİTİMİNE DESTEK

Metin Uca'nın sahnelediği "Bunu mu demek istedim?" isimli “Çok Püsür”lü Tarihi Komedi, Gökdere Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde Bursa Akademik Odalar Oditoryumu’nda 500 izleyicinin katılımıyla gerçekleşti. Tüm geliri Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin “Kır Çiçekleri Okusun Diye” kampanyasına bağışlanacak olan ve tüm biletleri satılan programda, Uca’nın gösterisi öncesi gösterilen video ile Bursalı izleyicilere Rotary, Rotary Vakfı ve Çocuk Felcine Son çalışmaları tanıtıldı. Doç. Dr. Özlem Kumrular’ın yazdığı, kendisinin oyunlaştırıp sahnelediği gösteride ise Uca, izleyiciyi tarihte hiç bilmediği, hiç duymadığı, çok eğlenceli bir yolculuğa çıkardı. Programın sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetimi, Gökdere Rotary Kulübü’ne ve Metin Uca’ya teşekkür belgesi sunarken, gösteriyi eşiyle birlikte izleyen Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt de sahneye çıkarak kulübe ve sanatçıya muhteşem organizasyon ve eğitime destekleri için teşekkürlerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ