USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursa iş dünyası temsilcileri “Eşitlik Kazandırır” dedi

Yeşim Tekstil, BUSİAD ve BUİKAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nda yer alan firma yöneticileri, İstanbul’da düzenlenen Uygulama Rehberi Toplantısına katılarak “Eşitlik kazandırır” dedi. 

Bursa iş dünyası temsilcileri “Eşitlik Kazandırır” dedi
28-01-2017 13:51
Google News

Özel sektör kurumlarına kadının güçlenmesi konusunda yapacakları çalışmalarda yol göstermek amacıyla hazırlanan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Uygulama Rehberi, iş dünyası temsilcilerine tanıtıldı. Global Compact Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) ortak inisiyatifi olan WEPs’i (Kadınların Güçlenmesi Prensipleri) imzalayan ve 7 prensibi uygulamayı taahhüt eden şirketlere, prensipleri hayata geçirirken yol gösterecek Uygulama Rehberi Toplantısına Bursa’dan da 20 kişilik bir grup katıldı. Yeşim Tekstil, BUSİAD ve BUİKAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na dahil olan firmaların yöneticilerinden oluşan grup, diğer firma temsilcileriyle birlikte “Eşitlik kazandırır” diyerek iş dünyasını bu oluşum içerisinde yer almaya davet etti.

İki yıllık çok paydaşlı ve katılımcı bir çalışmanın sonucunda hazırlanan Uygulama Rehberi Tanıtım Toplantısında şirket CEO’ları, sivil toplum örgütleri ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. UN Women ve Garanti Bankası desteğiyle SALT Galata’da düzenlenen toplantı, BM temsilcilerinin açılış paneliyle başladı. Sadece Türkiye’deki kurumlar için değil, diğer ülkelerdeki şirketler için de yol gösterici olacak Uygulama Rehberi’nin UN Women tarafından iş dünyasına tanıtılmasıyla devam eden etkinliğin sonunda da “Eşitlik Kazandırır!” diyen tüm WEPs imzacılarına plaket verildi.

WEPS’E BURSA İMZASI

Dünya çapında bin 200’den fazla imzacısı bulunan WEPs’de Türkiye’den de 148 imzacı yer alıyor. Türkiye bu sayı ile dünyada en fazla WEPs imzacısı olan Japonya’nın ardından ikinci ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’deki imzacılardan 21’ini ise Yeşim Tekstil, BUSİAD ve BUİKAD koordinatörlüğünde geçtiğimiz aylarda kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’na dahil olan WEPs imzacısı Bursalı firmalar oluşturuyor.

Türkiye’de en çok imzacısı olan İstanbul’dan sonraki ikinci il konumundaki Bursa, aynı zamanda Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na da Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur aracılığı ile başkanlık ediyor. Eczacıbaşı Holding ile birlikte bu görevi yürüten Yeşim Tekstil, aynı zamanda hazırlanan rehberde kadın konusunda yaptığı uygulamalarla Türkiye’den örnek gösterilen firmaların arasında yerini aldı.

Rehberi hazırlayan grupta da yer alan Yeşim Tekstil, böylelikle kadın konusundaki tecrübelerini geniş bir platformda paylaşma fırsatı bulmuş oldu. Bursa’dan WEPs imzacısı olan firmalar ise şu şekilde sıralandı: “Akademika Ambalaj, Akteks, Borusan, Bosch, Coats, Coşkunöz Holding, Egemenoğlu Hukuk, Elemeği, Eker, Evinoks, Gökçelik, İnoksan, Marigold Otel, May Tohum, Mundo Kimyevi Maddeler, Plaza Tur, Prysmian Group, Renault, Rollmech, Seçkin Onur Gıda,  Seger, TOFAŞ, Valeo ve Yeşim Tekstil.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ