USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Karacabey'de kaçak yapılar yıkıldı

Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleyi, mevzuatlar çerçevesinde aralıksız sürdürüyor.

Bursa Karacabey'de kaçak yapılar yıkıldı
21-11-2023 14:22
21-11-2023 14:23
Google News

Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlara da anında müdahale ediyor.

İlçede, 2023 yılı ekim ve kasım ayı içerisinde 3 farklı yapının yıkımı gerçekleştirilirken, bu alanda denetimlerde ekiplerce aralıksız sürüyor. İmara aykırı veya ruhsatsız yapılar, mevzuatın getirdiği yaptırımlar neticesinde mühürleme hatta yıkımla son buluyor.

Kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler (tespit, mühürleme, yüksek para cezaları, yıkım kararları, suç duyurusu, yıkım) ekipler tarafından titizlikle uygulanıyor.

Özkan’dan kaçak yapıyla mücadelede ‘kararlılık’ vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kaçak yapılarla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve bu konuda taviz göstermediklerini belirterek,“Kaçak yapılaşma, ekiplerimizle üstünde önemle durduğumuz bir konu. İdari para cezaları, mühürleme ve hatta yıkıma varan sonuçları var. Bu konuda, vatandaşlarımızı mevzuata uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz. Yerel yönetim olarak en başından beri bunun önüne geçmek için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Elbette bu konu ile ilgili yasal bir süreç var ve belediye olarak bu sürece uymak yükümlülüğümüz var. Bu konuda çalışmalarımız ara vermeden devam edecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ