USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'nın merakla beklenen festivalinde son hazırlıklar

Orhangazi Belediyesi, 23, 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 8. Gedelek Turşu Festivali için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa'nın merakla beklenen festivalinde son hazırlıklar
14-08-2024 14:30
14-08-2024 14:38
Google News

Festival, Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Gedelek Mahallesi girişinde organize ediliyor.

Festivalde, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek Mahallesi’nde üretilen ve lezzetiyle Türkiye genelinde bilinen Gedelek turşusu bir kez daha tanıtılacak. Festivale çok sayıda vatandaşın katılması beklenirken, Yalova-Bursa karayolu üzerinde bulunan festival alanının da anlık seyahat edenler tarafından ilgi görmesi öngörülüyor.

 

Turşuların eşsiz tadını veren ise mahallenin Pınarbaşı mevkiinde yüzeye çıkan kaynak suyu olarak biliniyor. Bu su, Gedelek ’teki onlarca turşu imalathanesinde kullanılıyor ve içerdiği zengin mineraller sayesinde turşulara eşsiz bir lezzet katıyor. Ayrıca, Pınarbaşı suyu içim güzelliği ile de dikkat çekiyor.

Bu yılki festival, hem bölge halkının hem de turşu severlerin buluşma noktası olacak. Lezzetfestivali Gedelek turşusunun eşsiz lezzetini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ