USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa TEKSİDER'de Nermin Ceyhan güven tazeledi

Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların güç birliği yaparak, başta ihracat olmak üzere çeşitli alanlarda atılım yapmalarını sağlamak üzere kurulan Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği’nin (TEKSİDER) geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulunda göreve gelen yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yaptı.

Bursa TEKSİDER'de Nermin Ceyhan güven tazeledi
21-10-2024 11:48
21-10-2024 11:51
Google News

TEKSİDER Başkanı Nermin Ceyhan’ın yönetiminde yapılan ilk toplantıda TEKSİDER Başkan Yardımcılığına Mehmet Yavuz Ankara, Genel Sekreterliğe Cem Hayırlı, Muhasip üyeliğe de Süheyla Altan seçilirken, Sedat Mermer, Belma Şen, Beste Özdemir, Hakan Bayar, Harun Yoğruş, Nazım Yoğurtçuoğlu, Bünyamin Nas, Rıdvan Güler, Mehmet Sıddık Sayan ve Kemal Macit de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Toplantıda konuşan ve 2024-2026 döneminin tüm TEKSİDER ailesine hayırlı olmasını dileyen Başkan Nermin Ceyhan, “Yönetim Kurulu olarak zengin bilgi birikimlerine, farklı bakış açılarına ve ortak çalışma kültürüne sahibiz. Bu özelliklerimizin önümüzdeki zorluklarla başetme, fırsatları değerlendirme ve derneğimizi daha ileriye götürmede güçlü temeller olacağına inancım tamdır” dedi.

Küreselleşmenin getirdiği zorluklar karşısında her ölçekten işletmenin başarılı olabileceği işbirlikçi bir ortam oluşturma vizyonuyla çalıştıklarını söyleyen TEKSİDER Başkanı Nermin Ceyhan, “Yeni dönemde küçük ve orta ölçekli işletmelerden büyük tekstil üreticilerine kadar tüm işletmelerin başarılı olmak için ihtiyaç duydukları kaynaklara ve fırsatlara erişebilecekleri bir ekosistem inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Temel misyonlarından birisinin de Türk tekstil şirketlerinin ihracat kapasitesini artırmak olduğunu ifade eden TEKSİDER Başkanı Nermin Ceyhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birkaç pazara bağlı kalmanın bizi ekonomik değişimlere ve düzenlemelerdeki değişikliklere karşı savunmasız hale getirdiğinin farkındayız. Bu nedenle stratejimizi pazar çeşitlendirmesine odaklamak zorundayız. Balkanlar, Orta Asya ve Doğu Asya gibi yeni pazarları keşfederken, işletmelerimizi özel pazara giriş stratejileri, ticaret misyonları ve engelleri azaltmak için ticaret anlaşmalarından yararlanarak destekleme planlarını yeni dönemde gerçekleştireceğiz.”

Konuşmasının devamında sektörün karşı karşıya olduğu zorlukların da bulunduğunu söyleyen Ceyhan, “Yüksek enerji maliyetleri, tedarik zinciri kesintileri ve işgücü yetersizliği ele almamız gereken kritik konulardır. Yeşil teknolojilere yönelik mali teşvikler ve enerji fiyatlarını istikrara kavuşturmaya yönelik tedbirler de dâhil olmak üzere destekleyici politikaları savunmak için hükümet organlarıyla loby faaliyetleri gerçekleştireceğiz.

Ayrıca, eğitim kurumlarıyla stratejik ortaklıklar yoluyla işgücümüzün becerilerini geliştirmeye odaklanacağız. Başta dijitalleşme ve sürdürülebilir üretim yöntemleri olmak üzere mesleki eğitime yatırım yaparak, işgücümüzün geleceğin taleplerini karşılamaya hazır olmasına katkı sağlayacağız. ‘Her Elyafta Yenilik, Her İplikte Güç’ diyerek yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ