USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa Ticaret Borsasından ette KDV'nin sıfırlanması talebi

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kırmızı ette Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi yapılacağına ilişkin açıklamasından memnun olduklarını belirterek, ette yüzde 8 olan KDV'nin sıfırlanmasını beklediklerini bildirdi.

Bursa Ticaret Borsasından ette KDV'nin sıfırlanması talebi
09-03-2016 16:06
Google News

Matlı, yazılı açıklamasında, temel gıda maddelerinden olan etin fiyatındaki artışın kasaplar başta olmak üzere hem üyelerini hem de tüketicileri rahatsız ettiğini vurguladı.

Ette yüzde 8 olan KDV oranının indirilmesi ve sıfırlanmasının fiyatları otomatik olarak aşağıya çekeceğini ve böylelikle ucuzlamanın söz konusu olacağını ifade eden Matlı, şunları kaydetti:

"Ülkemizde protein tüketim oranı Avrupa Birliği ülkelerine göre düşüktür. Ette verginin düşürülmesiyle fiyatlarda gerileme olacak, et ve süt tüketimi artacaktır. Bu konu uzun vadede değerlendirildiğinde sağlıklı beslenmeyle sağlıklı nesiller de yetiştirilecektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konudaki düzenlemesi piyasaları rahatlatacaktır. Sayın Bakanımız, kırmızı ette KDV indirimiyle ilgili düzenlemenin kısa bir süre içinde Bakanlar Kuruluna sunulacağını dile getirdi. Hükümetimizin bu konuda alacağı kararla et fiyatları da gerileyecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ