USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Ercan Özel: "Kaçak ve suça karışan Suriyelileri ilçeden gönderiyoruz"

Yenişehir’de düzensiz göçmenlere operasyon düzenlendi. Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği operasyonda onlarca kişi yakalanarak, sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi’ne gönderilirken, Başkan Ercan Özel, “Halkımıza, kaçak göçmenlerin evlerine göndereceğimize dair söz vermiştik. Hukuk çerçevesinde bu sözümüzü tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Ercan Özel: "Kaçak ve suça karışan Suriyelileri ilçeden gönderiyoruz"
28-09-2024 14:22
28-09-2024 21:13
Google News

Yenişehir  Belediye Başkanı Ercan Özel ilçede yaşayan kaçak göçmenlerle mücadele edeceklerine dair halka verdiği sözü anımsatarak "Göreve gelidğimizden bu yana çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz"  dedi. 
İlk etapta  Yenişehir'de kaçak olarak yer açan, haksız kazanç elde eden, ruhsatsız olduğu tespit edilen Suriyelilerin iş yerlerine karşı işlem başlatıp mühürlediklerini anımsatan Başkan Özel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yenişehir’de hemşehrilerimizin asayiş, güven ve huzur ortamının bozulmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede, ilçemizin demografik yapısını bozan, yasa dışı yollarla ülkemize gelen,kaçak Suriyelilerin evlerine gönderilmesi için çalışmalarımızı hukuk çerçevesinde sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. İlçe emniyet müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonrasında, ilçemize yaşayan kaçak Suriyelilere yönelik operasyon başlatıldı. Yasa dışı yollarla ülkemize gelen veya burada çeşitli suçlara karışan onlarca Suriyeli, çabalarımız sonucunda tahsis ettiğimiz araçlarla kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesi veya sınır dışı edilmeleri için ilçemizden toplanarak İl Göç İdaresine götürüldü."
Başkan Ercan Özel Yenişehirlilere "Halkımızın müsterih olmasını, yasalar çerçevesinde bu sorunla sonuna kadar mücadele edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum" mesajını verdi. 

Yenişehir Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasına yönelik, suç ve suçlarla mücadele kapsamında kaçak Suriyelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan, yasal yollarla ülkeye giriş yaptıktan sonra suça karışan, kayıtlı olduğu şehirde yaşamayarak Yenişehir’e gelen ve vize süresini ihlal eden yabancı uyruklular üzerinde denetimlerini sıkıştırdı.

Yenişehir Belediyesi’nin ilçedeki Suriye uyrukluların ruhsatsız işlettiği dükkanların kapatılmasının ardından yapılan görüşmeler sonucu İlçe Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. İlçede gerçekleştirilen denetimlerde ülkeye kaçak giriş yapan, suça karışan ve Yenişehir’de yaşayan Suriyelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda onlarca kişi yakalandı. Yenişehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla İl Göç İdaresi’ne götürülen Suriyeli göçmenlerin sınır dışı edilmesi için işlemler başlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Serkan Zafer partisi
Serkan Zafer partisi 3 hafta önce
Ülkenin haline bak ülkeye Kaçak girmiş bir de iş yeri açmış hem de izinsiz ülke tam anlamıyla işgal ve istila altında ülkemde Suriyeli Afgan ve diğer istilacıları istemiyorum istemiyoruz yeter artık iktidarın açık kapı politikasından bıktık
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ