USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da işçilerin tutuklanmaları talep edildi

Oyak Renault'da işten çıkartılan 22 kişi ve soyal medyadan olayları provoke ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bursa'da işçilerin tutuklanmaları talep edildi
02-03-2016 22:31
Google News

İŞÇİLER ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Bursa'da Oyak Renault Fabrikası'nda, dün işten çıkartılan arkadaşlarına destek olmak için eylem yapan ve Bursa-Mudanya karayolunu trafiğe kapatınca, polisin müdahale ettiği olayda 22 işçi ile çalışanları sosyal medya üzerinden tahrik ettiği öne sürülen iki kişinin sorgulaması tamamlandı. Toplam 24 kişi bugün, 'Polise mukavemet' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet' suçlarından adliyeye çıkartıldılar. Savcılık, ifadelerini aldığı 24 sanığı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

OLAY

Bursa'daki Oyak Renault Fabrikasında, Pazar gününden beri devam eden gerilimin ardından üretim normale döndü. Dün yol kapatma eylemine katılan 22 işçi ile işçileri sosyal medya aracılığıyla kışkırttığı öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Bursa’da üretim yapan otomotiv firması Oyak Renault'ta asgari ücret farklarının ücretlere yansıtılmaması ve işçilerin bir bölümünün Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmasının ardından gündeme gelen 'Sosyal Diyalog Komitesi' seçimlerinin iptali nedeniyle işçiler, pazar gününden itibaren eylemlere başladı. Bu süreçte fabrikada 10 işçinin sözleşmeleri fesh edilince, arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto eden bir grup işçi, dün Bursa-Mudanya yolunu yol kapattı. Polisin müdahale ettiği eylem sırasında gözaltına alınan 9 işçi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Eylemler devam ederken 12 kişinin daha sözleşmeleri feshedildi. Böylece işten çıkarılanların sayısı 22'ye ulaştı.

Eylemle ilgili görüntülerin izlenmesinin ardından Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve polise mukavemette bulundukları iddiasıyla 22 işçi daha gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten polis, işçileri sosyal medya üzerinden kışkırttıkları iddiasıyla fabrika işçisi olmadıkları bildirilen D.G. ve M.D.'yi de gözaltına aldı.

Bu arada, fabrikada dün gece 24.00-08.00 vardiyasına giren işçilerin çalışmaya başladıkları ve üretimin devam ettiği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ