USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Bursa

Bursa'da karısını öldürüp evini ateşe verdiği iddia edilen sanığın akıl sağlığı araştırılacak

Bursa'da tartıştığı karısını bıçakla öldürdüğü ve sağlık ekibinin müdahalesine engel olmak için evinde yangın çıkardığı iddiasıyla hakkında dava açılan Suriye uyruklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da karısını öldürüp evini ateşe verdiği iddia edilen sanığın akıl sağlığı araştırılacak
13-04-2022 20:18
Google News

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmaya tutuklu sanık Muhammed R. (34), taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili katıldı.

Tercüman eÅŸliÄŸinde savunmasını yapan sanık, eÅŸini öldürmediÄŸini iddia ederek, "Kim yaptı bilmiyorum. Beynimde sıkıntılar var. Zaman zaman kendimi kaybedip kafamı yerlere vuruyorum. UyuÅŸturucu ve ilaç kullanıyorum, tedavi görüyorum." dedi.

Mahkeme baÅŸkanının, olay sonrasında elinde bıçakla görüldüÄŸünü hatırlatması üzerine sanık, "Elimde bıçak vardı ama kan yoktu. Yardım istemek için dışarı çıkmıştım. Camiye gittim, oradan çıkarken birileri bana iÄŸne vurdu." diye konuÅŸtu.

Sanık, eÅŸiyle aralarında herhangi sorun bulunmadığını, akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Muhammed R, "EÅŸimin kız kardeÅŸinin oÄŸlu Kasım bütün olayların sebebidir. Onu iÅŸe yerleÅŸtirdim, evimde kaldı. 1 kuruÅŸ vermedi." ifadelerini kullandı.

DuruÅŸmada tanık olarak dinlenen görevli polis ile apartman sakini de sanığın elinde bıçakla sokaÄŸa çıktığını ve daire penceresinden dumanların yükseldiÄŸini anlattı.

Sanığın akıl saÄŸlığının tespiti için gözlem altına alınmasına ve tutukluluÄŸunun devamına karar veren mahkeme heyeti, diÄŸer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruÅŸmayı erteledi.

Olay

Geçen yıl aralık ayında Yıldırım ilçesi Selimzade Mahallesi Kantar Sokak'taki evlerinde Muhammed R'nin, eÅŸi Hibetullah El Muhammed El Nasır'ı (33) çocuklarının önünde bıçakla yaraladığı, müdahale etmek isteyen saÄŸlık ekibini elindeki bıçakla engellediÄŸi ve evini ateÅŸe verdiÄŸi öne sürülmüÅŸtü.

Çocuklarından birini kucağına alıp elinde bıçakla sokaÄŸa çıkan Muhammed R, polis ekiplerince ikna edilerek gözaltına alınmıştı.

Bıçaklanan kadın ölmüÅŸ, tutuklanan ÅŸüphelinin ifadesinde piÅŸman olmadığını söylediÄŸi öÄŸrenilmiÅŸti.

Polis, ailenin 4 ila 14 yaÅŸlarındaki 6 çocuÄŸunu, geçici olarak gözetim altına almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ