USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da "kazan daireli soba" üretildi

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla geleneksel sobalara rakip yeni soba ürünleri piyasaya çıkmaya başladı. Bir firma, kazan dairesi üzerinde bulunan kaloriferli soba üretti.

Bursa'da
15-10-2015 16:34
Google News

Üretici firma yetkilisi Selim Akdağ, yaptığı açıklamada, Bursa'da alternatif ısı cihazları üzerine çalıştıklarını belirterek, köylerde dahi kolaylıkla kullanılabilecek kalorifer sobası ürettiklerini söyledi.

Geliştirdikleri kalorifer sobasında gaz kullanılmadığını, köylerde rahatlıkla odun veya kömürle yakılabileceğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:

"Kaloriferli sobayı alan kişinin evinde gaz sisteminin olması şart değil, kalorifer kazanının olması da şart değil. Kalorifer kazanı da sobanın içinde. Evinde kaloriferin kendisinin olması yeterli. Yoksa onu da biz sobayla birlikte döşüyoruz. Normal köy sobasına yaktıkları gibi bu soba da kömür veya odunla yanıyor. İçinde bulunan devirdaim pompası yine sobada bulunan suyu peteklere ulaştırıyor. Bu şekilde ev hem sobadan hem sudan ısınmış oluyor. Eskiden çok zor olan, kazan dairesi sıkıntısı çeken insanlar kalorifer rahatlığını yaşamış olacaklar."

Sobanın çok amaçlı kullanılabileceğini aktaran Akdağ, sobanın içine fırın da ,yerleştirdiklerini köylü vatandaşların ekmeklerini veya diğer yemeklerini bu sobada yapabileceklerini ifade etti.

Kalorifer kazanın da sobanın altında olduğunu dile getiren Akdağ, "Aynı zamanda ısıtılacak su da sobanın içinde burada ısıtılıp peteklere gönderiliyor. Banyoda kullanılan su, mutfakta kullanılan su da sobadan oraya gönderiliyor. Sobada fırın, sıcak su, kazan dairesi hepsi bir arada kullanılarak, insanlarımıza kolaylık sağlanmış durumda" dedi.

Akdağ, sobanın bacası bulanan her köy evinde kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ