USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da "Kent Bostanları"na ilk fideler dikildi

Bursa'da, Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan ve "Kent Bostanları" adı verilen alanda, sentetik gübre kullanılmadan yerel tohumlarla sebze üretimine başlandı.

Bursa'da
14-04-2016 18:03
Google News

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ürünlü Mahallesi'ndeki alanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, doğal ve geleneksel tarımı desteklemek amacıyla "Küçük Ölçekli Kent Bostanları Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Gıda üretiminin, çevre ile uyumlu, ekolojiye dost tarım sistemleriyle yapılması gerektiğine inandıklarını belirten Bozbey, şöyle konuştu:

"Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan sağlıklı gıdaya da havayı, suyu ve toprağı kirletmeden, doğal ve sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında ancak ulaşabiliriz. Belediye olarak her zaman iyi tarım uygulamaları ve ekolojiye önem ve destek verdik. Özellikle kırsalımızın geleneksel uygulamalarını kültürel değerlerimizle destekliyoruz. Kent Bostanları 5,5 dönümlük arazide kuruldu. Kent Konseyi ile kırsalla iletişimi bulunmayan mahalle komitelerine buradan birer parsel verildi. Böylece onlar, buradaki tarım uygulamalarına destek verecek."

Bozbey, "Kent Bostanları"nda herhangi bir tarım ilacı ya da sentetik gübre kullanılmadan yerel tohumlarla üretim yapılacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Bozbey, beraberindekilerle alana domates fidesi dikti.

(İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ