USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bursa'da sağlıkçılar NRP eğitimi aldı

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği çalışanlarının meslek içi eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda hayırsever iş adamı Ferudun Kahraman’nın katkılarıyla yenilenen ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından açılışı gerçekleşen Bursa Kamu Hastanelerine Birliği Çekirge Devlet Hastanesi ek hizmet binası olan Zübeyde Hanım Doğumevi yenilenen yenidoğan, yoğun bakım ve bebek odası hemşirelerine “Neotenal Resüsitasyon Programı” kapsamında Yenidoğan Canlandırma (NRP) eğitimi verildi.

Bursa'da sağlıkçılar NRP eğitimi aldı
14-10-2015 18:26
Google News

Ülkelerin  en önemli sağlık göstergelerinden biri olan bebek ölümlerini en az seviyeye indirmekte, bebeğe ilk müdahalede bulunan sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda becerili olmaları büyük önem arz ederken, Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonu Çekirge Devlet Hastanesi Konferans salonunda 3 gün süren eğitimlerde Neonatolog Uzm. Dr. Mehmet Malçok, Uz.Dr. Bülend Özbilgin , Uz.Dr. Nurhan Çelik, Uz.Dr. Yaşar Bilgi, Dr. Ümmü Hatipoğlu, Hemşire Melek Öksüz ve Hemşire Sedef Altunsoy eğitimci olarak görev yaptı.

Yapılan eğitimlerde Çekirge Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Ek Hizmet Binamızda çalışan 3 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 2 Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 4 Ebe,14 yenidoğan yoğun bakım ve bebek odası hemşiresi güncelleme ve NRP eğitimi alırken, Eğitim sonunda tüm eğitimci ve katılımcılara sertifikaları verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ