USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da sendika başkanları mahkemelik oldu

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı uygulamaları usulsüz ve kanunsuz olduğunu iddia ederek protesto eden sendika başkaları dahil olmak üzere 27 eğitimci yargılanmaya başladı.

Bursa'da sendika başkanları mahkemelik oldu
14-09-2015 14:35
Google News

Müzekker SUBAŞI Bursa.com

Türk Eğitim Sendikası, Eğitim Sendikası, Eğitim İş ve Aktif Eğitim Sendikası'na bağlı üyelerin 10 Eylül 2014 tarihinde yaptıkları 'Büyük Eğitimci Yürüyüşü'nden yargılanmaya başladılar.  Sendikaların düzenlediği ortak basın toplantısına CHP ve MHP milletvekilleri de destek verirken sendika başkanları, darbe dönemlerinde bile olmayan siyasi kadrolaşma ve kıyımın son 1.5 yıldır en üst safhaya çıktığını iddia ettiler.


Bursa genelinde dört sendikaya bağlı 300 den fazla okul müdürünün haksız yere görevinden alınıp yandaş sendika üyelerinin yerleştirildiğini iddia eden Türk Eğitim Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, 'Eğitim Bir Sen, Milli Eğitimdeki paralel yapılanmanın emrinde çalışıyor. Burda asıl yargılanması gereken milli eğitimi yönetenler ve gücünü siyasi den almakta olan bu paralel yapıdır' dedi.


Hak aradıkları için yargılandıklarını iddia eden Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi, “Kanun yapıyorsunuz, kanunu 1,5 yıl sonra Anayasa Mahkemesi çeşitli maddelerini iptal ediyor, siz bunu ve açtığımız davalardan sonra mahkemelerden çıkan yargı kararlarını tanımıyorsunuz, milli eğitimi de devletin diğer kurumlarını yönettiğimiz gibi, yani çiftlik gibi yönetmeye devam ediyorsunuz. Biz de buna itiraz ediyoruz. Bu itirazın bedeli yargılanmaksa yargılanmaya razıyız. Bundan sonra bir adım bile geri adım atmadan, gerek yargıda, gerekse alanlarda, salonlarda açılışlarda, milli eğitimin bütün toplantılarında, milli eğitimi çiftliğe dönüştürdüğünüzü, uyduruk mülakatlarla yandaşlarınıza makam dağıttığınızı, hak etmeyenlere bu makamları verdiğiniz için bunlar da size gebe kalıp hukuksuz her talebinizi yaptığını biliyoruz' dedi.

16. Asliye Ceza Mahkemesinde davaları olduğunu hatırlatan Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya şöyle seslendi, “Ben davamı söylüyorum. Bursa’da 550 bin öğrenci, 27 bin eğitim çalışanı, milyonlarca veliyi ilgilendiren milli eğitim müdürü Veli Sarıkaya, sen de söylesene Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinden resmi evrakta sahtecilik yapmak suretiyle çıkar elde etmekten ceza aldığını. Böyle bir adam Bursa’da mili eğitim müdürlüğü yapıyor. Böyle bir adam ve onun valisi, mahkeme kararlarını tanımıyor'


Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ise bunun bir ‘suç davası değil, sus davası’ olduğunu belirterek, 'Onlar istiyor ki biz susalım. Kariyerleri ile görevde bulunan binlerce idareci görevden alınırken biz susalım istiyorlar' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ