USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da tarihe büyük saygısızlık

Bursa'da, bir taksi durağının yanında bulunan lahit görenleri şaşırtıyor. Tarihi eserin bakımsızlıktan dolayı oldukça yıpranmış olduğu görülürken, lahiti 'dayanak' olan taksici esnafı burada çayını-kahvesini içiyor.

Bursa'da tarihe büyük saygısızlık
03-10-2020 18:37
Google News

UNESCO'nun (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) geçici miras listesinde bulunan 4 medeniyete başkentlik yapmış İznik'te bulunan Ayasofya bahçesinde Roma dönemine ait 2000 yıllık lahit bulunuyor.

İLGİSİZLİKTEN DOLAYI YIPRANMIŞ

Kaderine terk edilmiş lahit ilgisizlikte kuma gömülmüş ve hava şartlarından dolayı tahrip görmüş. Lahitin hemen dibinde ise taksi durağı bulunuyor.

TAKSİCİLER TARİHİ ESERİ DAYANAK OLARAK KULLANIYOR

Taksiciler zaman zaman sehpalarını lahitin dibine koyup çaylarını kahvelerini 2 bin yıllık lahide dayayıp içiyor. Bunun tarihi lahit olduğunu öğrenince şaşkına dönen Taksici Bedri Zağlı, "Benim lahit olduğundan haberim yok. Fakat burada çürüyor. Herkes merak bakıyor kim ne olduğunu bile bilmiyor. Müzeye veya daha başka bir yere kaldırılırsa daha çok ilgi çeker. ve turizme katkısı olur" dedi.

YENİ ARKEOLOJİ MÜZESİNE KOYULACAK

İznik Müze Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre lahit, yeni arkeoloji müzesi tamamlanınca bulunduğu bölgeden kaldırılarak müzeye koyulacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ