USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bursa'da TIR'ın üzerindeki uçak görenleri şaşkına çevirdi

THY’de uzun yıllar sefer yaptıktan sonra uçuş ömrünü tamamlayan Airbus A340 tipi yolcu uçağı, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde restoran olacak. Uçağı satın alan ve bir müteşebbis için restoran haline dönüştürecek Skyair firması, dev uçağı 8 parçaya ayırıp, 7 TIR’la Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne taşıyor.

Bursa'da TIR'ın üzerindeki uçak görenleri şaşkına çevirdi
18-01-2016 20:47
Google News

THY’den alınan uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A340 tipi uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda burnu, kanatları, gövdesi ve kuyruğu olmak üzere 8 ayrı parçaya ayrılarak sabaha karşı saat 03.00’te 7 TIR’ın dorsesine yüklendi. Parçalara ayrılan uçak, tekrar birleştirilmek üzere Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne götürülmek üzere yola çıktı. Dev uçağı taşıyan TIR’lar saat 14.00 sıralarında Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ne ulaştı. Uçağı taşıyan TIR’lara çok sayıda **** araç da eşlik etti. Orhangazi’den geçen TIR’lar, karayolunda da ilginç görüntüler oluşturdu. Uçak yüklü TIR’ı gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı sürücüler telefonları ile bu ilginç anı görüntüledi. Dev uçağın Çarşamba günü öğleden sonra Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne ulaşması planlanıyor.



Uçak hakkında bilgi veren Skyair Genel Müdürü Mehmet Emin Ertemel, bir aydır uçağı parçalarına ayırdıklarını belirterek, "Karayoluyla 3 günde Edremit’e ulaştıracağız. Daha sonra birleştirme işlemi başlayacak. Mart ayına kadar birleştirmeyi tamamlayacağız. Bir müteşebbis uçağı Edremit Kocaseyit Havalimanı’nın girişindeki boş alanda restoran olarak kullanacak" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ