USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursagaz’dan güvenli doğal gaz kullanım uyarısı

EWE Turkey Holding şirketlerinden Bursagaz, kış günlerinde artan doğal gaz kullanımıyla beraber,  can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek durumların meydana gelmemesi için Bursalıları uyardı. Bursagaz, doğal gaz güvenliği konusunda önemli noktalara değinerek evlerde güvenli doğal gaz kullanımına yönelik ipuçlarını paylaştı.

Bursagaz’dan güvenli doğal gaz kullanım uyarısı
29-11-2017 14:43
Google News

Türkiye’nin en büyük üçüncü doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz, kış aylarıyla beraber artan doğal gaz kullanımıyla birlikte insanların güvenliğini tehdit edebilecek olayların yaşanmaması için Bursalıları uyardı. Temiz ve güvenli yakıt doğal gazın iç mekanlarda en güvenli kullanımına ilişkin bir açıklama yapan Bursagaz, doğal gazın kurallarına uygun olarak kullanıldığında en güvenli yakıtlardan biri olduğunun altını çizdi.

BACA TEMİZLİĞİNİ İHMAL ETMEYİN!

Çevre dostu, ekonomik ve konforlu yakıt doğal gaz, gerekli bakımlar düzenli yapıldığında hiçbir risk içermiyor. Kullanıcıların baca temizliğini düzenli olarak yapması ve baca montajının yalnıza yetkili servisler tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Doğal Gaz Piyasası İç Tesisat Yönetmeliğinin 6. Maddesine göre, iç tesisatta izinsiz tadilat, uygunsuz ve kötü kullanım, proje dışı tesisat yapımı ve bakımsızlık gibi durumlardan doğabilecek zararlardan dağıtım ve iletim şirketleri sorumlu tutulamıyor. Ayrıca Bursagaz, 2008 yılı öncesi tesisata sahip cihazların mutlaka değişmesi gerektiği konusunda da kullanıcıları uyarıyor. Cihazların bulunduğu yerlerde güvenlik için bırakılmış havalandırma menfezlerinin mutlaka açık ve temiz tutulması da büyük önem taşıyor.

YETKİSİZ FİRMALARA DİKKAT!

Doğal gaz kullanımına geçen kullanıcıların tesisat tadilatını yetkisiz firmalara, projesiz ve Bursagaz’ın onayı olmadan yaptırmaması gerekiyor. Bursagaz, yetkisiz firmaların doğal gaz tesisatına müdahalesinin yasal olmadığının altını çiziyor. Bursagaz onayına sahip sertifikalı iç tesisat firmalarının listesine www.bursagaz.com adresinden ulaşılabiliyor.

GÜVENLİ DOĞAL GAZ KULLANIMI İÇİN ALTIN KURALLAR!

“Ailenizin güvenliği için” sloganıyla doğal gaz kullanımına yönelik önemli bilgiler paylaşan Bursagaz, evlerde doğal gazla alakalı olumsuz bir durum fark edildiği anda, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattının aranması gerektiğine dikkat çekiyor. 

İşte, evlerde güvenli doğal gaz kullanımına ilişkin “Altın Kurallar”;

  • Bacaların bakımı her yıl düzenli olarak, sadece sertifikalı firmalara yaptırın ve baca sensörünün çalışıp çalışmadığını mutlaka kontrol ettirin.
  • Havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmayın.
  • Bursagaz’ın onayı olmadan tesisatlarınıza kesinlikle müdahale etmeyin.
  • Bacalı cihazların bulunduğu odada kesinlikle uyumayın ve mutlaka karbonmonoksit alarmı bulundurun.
  • Bacalı cihazla baca arasındaki bağlantının paslanmaz çelikten olmasına dikkat edin.
  • Bacalı cihazınız eğer mutfakta buluyorsa bacasına kesinlikle aspiratör bağlamayın.
  • Banyolarınızda kesinlikle bacalı cihaz kullanmayın.
  • Yakıcı cihazlarınızda normalde yaşanmayan bir durumla karşılaştığınızda mutlaka yetkili servisinizle iletişime geçin.
  • Lodos rüzgârının etkili olduğu zamanlarda bacalı cihazınızı kapalı tutunuz.

Bursagaz, güvenli doğal gaz kullanımıyla ilgili kullanıcılarını tüm iletişim kanallarından bilgilendirmeye devam ediyor. Kullanıcılarına hem SMS yoluyla hem de sosyal medya hesaplarıyla ulaşan Bursagaz, güvenli doğal gaz kullanımına ilişkin bilgiler paylaşıyor. Bununla birlikte aylık bültenlerinde bu konuya sıkça yer veren Bursagaz, 2008 yılı öncesi tesisata sahip olan kullanıcılarına da gerekli uyarıların yer aldığı mektuplar gönderiyor. Güvenli doğal gaz kullanımı konusunda detaylı bilgiye web sitesinin ilgili sayfasından da ulaşmak mümkün.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ