USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursalı mali müşavirlerin ruhsat heyecanı

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası (BSMMMO) bünyesindeki 176 serbest muhasebeci ve mali müşavir ruhsatlarına kavuştu.

Bursalı mali müşavirlerin ruhsat heyecanı
31-01-2017 19:40
Google News

Ruhsat töreninde konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, ”Meslek mensupları olarak sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Bunun için tüm alanlarda sorunlarımızı çözüm önerilerimizi ilgililerle paylaşıyoruz” dedi.

Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin uzun süren staj dönemlerinin ardından girdikleri staj bitirme sınavının ardından ruhsat almaya hak kazanan 176 meslek mensubunun hazır bulunduğu tören Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde düzenledi. Törene çok sayıda meslek mensubu ve aileleri katılırken, BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez de çiçeği burnunda meslektaşlarını yalnız bırakmadı.

‘MESLEK STANDARTLAŞMALI’

BSMMMO’nun 4 bin 646 üyesi ve bin 200 stajyeri ile Bursa’daki üye sayısı en büyük müstakil meslek odası olduğunu belirten BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez,” Üyelerimizin 2 bin 242’si serbest çalışmakta, geriye kalan 2 bin 404’ü ise çeşitli şirketlerde bağımlı çalışarak meslek yaşamlarını sürdürmektedirler. Yaklaşık 6 bin çalışanıyla birlikte Bursa’da 11 bin kişiyi bulan muhasebe camiası, Bursa ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek grubudur. Sizler böyle büyük bir camiaya bugün dahil oldunuz. TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı, 100 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte 500 bini geçen muhasebe camiasını oluşturuyoruz. Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. Meslek mensupları olarak; sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz.bunun için tüm alanlarda sorunlarımızı çözüm önerilerimizi ilgililerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullanarak meslek mensuplarına camiayı tanıttı.

 

‘BU RUHSAT AYRICALIĞINIZDIR’

Mesleğin bazı sorunları olduğunu belirten Sönmez, ruhsat almaya hak kazanan meslek mensuplarına  şu önerilerde bulundu; “Mesleğinize, odanıza ve ruhsatınıza sahip çıkmanız gerekiyor. Aldığınız tüm sosyal görevler sırasında, her yerde ve her zaman mesleğinizi ve odanızı temsil ettiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde ettiğiniz bu ruhsat, sizin ayrılacağınızdır. Ruhsatınızı asla başkalarına kullandırmayın. Meslek etik kurallarına uygun davranın. Meslektaşlarınızı küçük düşürecek eylem ve davranışlardan kaçının. Müşteri kazanmak adına fiyat rekabeti yapmayın. Defter transferlerinde sizden önceki meslek mensubuyla diyaloğu ihmal etmeyin. Oda etkinliklerine mutlaka katılın. Oda seminerlerini takip edin, sürekli kendinizi geliştirin. Oda çalışma komisyonlarında görev alarak bizlerden katkı ve desteklerinizi esirgemeyin. Unutmayın meslek sadece meslek örgütü yöneticilerinin gayretleriyle yücelmez. Sizlerin de katkısı ile gücümüze güç katacağız”

Konuşmaların ardından staj bitirme sınavını geçerek ruhsatlarını almaya hak kazanan 176 serbest muhasebeci ve mali müşavir belgelerine düzenlenen törenle kavuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ