USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Bursalı öğrencilerin büyük başarısı

Bursalı öğrenciler, fizy 20. liseler arası müzik yarışmasında ödülleri topladı.

Bursalı öğrencilerin büyük başarısı
25-04-2017 13:11
Google News

fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bursa’yı 2 lisenin temsil ettiği finalde, ortak grup kurarak yarışmaya katılan Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi&Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ahmet Erdem Anadolu Lisesi öğrencileri 3 kategoride ödül aldı.

Türkiye’nin en köklü gençlik organizasyonu fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması‘nın büyük finali gerçekleşti. Yarışmanın kazananları görkemli bir geceyle ödüllerini aldı. Açılışı Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray’ın yaptığı ödül töreninde, liseli genç müzisyenler, hayranı oldukları ünlülerle aynı sahneyi paylaşma imkanı da elde etti. Adeta ünlüler geçidine dönüşen törende müzik efsanesi Martha Wash It’s Raining Men şarkısıyla Bostancı Gösteri Merkezi’ni inletti. Gece, Hande Yener’in konseriyle sona erdi.

Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi & Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin solisti Beste İrem Pehlivan ‘’Kız Solist’’ dalında 1. olarak 3000 TL para ödülünün sahibi oldu. Ödülünü Türk Rock müziğinin efsane ismi Şebnem Ferah ve Pentagram grubunun bas gitaristi Tarkan Gözübüyük’ten alan öğrenci, duygu oldu anlar yaşadı.

Bursa Ahmet Erdem Anadolu Lisesi ise ‘’Sahne Performansı’’ dalında 1. olarak 6000 TL para ödülünün sahibi oldu. Öğrenciler ödülünü, yarışmada jüri üyeleri olan genç yıldız Edis ve Milliyet köşe yazarı ve şarkıcı Nazlı Mengi’den aldı. Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nin solistleri ayrıca ‘’Jüri Özel Ödülü’’nün sahibi oldu. Solistler Beyza Nur Kaya ve Mustafa Türe ödüllerini Figen Çakmak ve Meltem Taşkıran’dan aldı.

20 yıldır aralıksız sürdürülen “Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” unvanına sahip fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın ödülleri Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahiplerini buldu. Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun önderliğinde End Productions tarafından gerçekleştirilen fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın finalinde 34 okul mücadele etti. Dağıtılan ödüller arasında, 3 ayrı okula müzik stüdyosu, toplam 100 Bin TL’lik para ödülü ve Okan Üniversitesi’nden eğitim bursu yer aldı.

TÜRKAN ŞORAY: “BEN HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM, SİZ BENİM KADAR BEKLEMEYİN”

Açılışı Türkan Şoray’ın yaptığı ödül töreninde, liseli genç müzisyenler, hayranı oldukları ünlülerle aynı sahneyi paylaşma imkanı elde etti.

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray şunları söyledi: “Hayallerinizi gerçekleştirin, peşine düşün, asla vazgeçmeyin demek için buradayım. Müzik inanılmaz bir güç, inanılmaz mutluluk verici bir olay. Bütün gönülleri kalpleri birleştiren, dünyanın en güzel kendini ifade etme şekli… Ben 50 yıl sonra hayalimi gerçekleştirdim, bir albüm yaptım. Siz benim kadar beklemeyin.”

GENÇLER ŞARKI SÖYLEDİ DUAYENLER ÖDÜL VERDİ

Seyyal Taner, Fuat Güner, Şebnem Ferah, Ogün Sanlısoy, Harun Tekin gibi duayen sanatçıların ödül verdiği gecede Edis,Baran Bayraktar ve ‘’Yılın Genç Starı’’ ödülünü alan Güliz Ayla ile Amerika’nın kült sanatçısı pop efsanesi Martha Wash sahne aldı. Martha Wash, It’s Raining Men şarkısıyla Bostancı Gösteri Merkezi’ni yıktı geçti. Martha Wash, “Türkiye’de beni bu kadar seven olduğunu bilmiyordum, tekrar geleceğim” dedi. Ödül töreninin ardından konser veren Hande Yener, büyük coşkuya ortak oldu.

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu konuşmasında, “Bu yıl 20’ncisi düzenlenen ve en çok dinlenen online müzik platformu fizy ile destek verdiğimiz Liseler Arası Müzik Yarışması’nda gençlerin heyecanına ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Finalistlerin performanslarını gün boyunca fizy üzerinden yayınlayarak buradaki coşkuyu Türkiye ve dünyadaki tüm müzikseverlerle aktarmaya çalıştık. Türkiye’de ilk defa BİP üzerinden bilet satışı gerçekleştirdik. Bu kadarla yetinmiyoruz. Turkcell olarak gençlerimize desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Serhat Hacıpaşalıoğlu da “Dünyanın en önemli gençlik organizasyonlarından biri olan fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nın 20’nci yılını kutladığımız için çok mutluyum. Nice 20 yıllara” diye konuştu.

FİZY 20. LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI BİLGİ NOTLARI:

Yarışmanın duyurusu tüm Türkiye’nin dört bir tarafındaki okullara gönderilen posterlerle yapıldı ve bu yıl rekor başvuru alındı.

İstanbul, Ankara ve İzmir elemelerinde, 49 ilden 465 okul yarıştı.

Büyük finalde elemeleri geçen 31 okula ek, fizy’den yapılan oylamayla seçilen 3 okul da yarıştı.

ÖDÜL KATEGORİLERİ :

İcra dalında ilk üçe giren gruplar için

1.lik ödülü: 10.000 TL /2.lik ödülü: 7.500 TL /3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL / 2.lik ödülü: 4.000 TL /3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL /2.lik ödülü: 2.000 TL/3.lük ödülü: 1.000 TL

Bu kategorilerin dışında;

Basın Özel Ödülü,

Jüri Özel Ödülü

Gençlik Dergileri Özel Ödülü kategorilerinde bir lise ve bir öğrenciye plaket verildi.

BİP özel Ödülü

fizy’nin üç okula kuracağı üç müzik stüdyosu ödülü verildi. Mzüik stüdyosu ödülünü icra dalında 1 olan Galatasaray Lisesi, Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ve Orkestra kategorisinde 1 olan İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi kazandı.

Ayrıca, yarışmada üç öğrenci, yarışmanın eğitim sponsoru olan Okan Üniversitesi’nden eğitim bursu kazanma şansı elde etti. Yarışmanın Eğitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarına göre belirlediği 3 yarışmacıya ‘’Üstün Başarı Ödülü’’ verdi.

JÜRİ ÜYELERİ:

Yarışmanın kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun başkanlığını yaptığı jüride, Martha Wash, İskender Paydaş, Turhan Yükseler, Samsun Demir, Fuat Güner, Ayça Varlıer, Tarkan Gözübüyük, Harun Tekin, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Ogün Sanlısoy, Figen Çakmak, Seyyal Taner, Meltem Taşkıran, Edis, Manfred Holz, Deban Aderemi, Marco Vanuzzi, Alessansro Capicchioni gibi sanat ve müzik dünyasından isimlere,Mehmet Coşkundeniz, İlker Gezici, Sebla Koçan, Nazlı Mengi, Selay Sarı, Meltem Fıratlı, Ceren Çıplak, Uygar Taylan, Suat Kavukluoğlu, İpek Koşan, Çağlan Tekil, Elif Aktuğ, Yavuz Alkan Tok gibi Türkiye’nin en önemli gazeteci ve televizyoncuları eşlik etti.

Martha Wash gecede ‘’Legend of Pop’’ ödülünü aldı, jüri üyeliğinin yanı sıra törende iki şarkı söyledi. ‘’Olmazsan Olmaz’’ şarkısıyla herkesin beğenisi kazanan yeni yıldızlardan Güliz Ayla’ya ise ‘’Yılın Genç Yıldızı’’ ödülü verildi. 2010‘da Liseler Arası Müzik Yarışması’nın en iyi erkek solisti olan ve ‘’Salla Gitsin’’ şarkısıyla listelere iyi bir giriş yapan Baran Bayraktar da sevilen şarkısıyla sahnede yer aldı.

fizy Liseler arası müzik yarışmasında performans videoları 3 hafta süre içerisinde 2.340.967 kez izlendi.

fizy liseler arası müzik yarışmasında performansları izleyen tekil kullanıcı sayısı: 1.611.932 kişi

3 haftada toplam 84.299 saat 25 dakika LMY videoları izlendi.

fizy Liseler Arası Müzik Yarışması platformu 2 ayda toplamda 1.204.440 kişi tarafından ziyaret edildi.

Oy rakamları: 2 haftada LMY performans videolarına verilen oy sayısı 214.245, oy veren tekil kullanıcı sayısı: 169.636

20 YILDA NELER DEĞİŞTİ?

Başlangıçta 20 lisenin katılımıyla yapılan yarışma, bugün Türkiye çapında 500’e yakın lisenin yarıştığı, milyonlarca gencin aylarca takip ettiği bir gençlik olayı.

20 yıl önce 20 okulla başlanan yarışmaya her yıl artan bir katılım söz konusu oldu. Bu yılki yarışmayla birlikte 20 yılda yaklaşık 5000 lise yarışmaya katıldı.

90’lı yıllarda bir ara yarışmada hard rock, heavy metal gibi akımlar daha ağırlıktaydı. Fakat 2000’li yıllarda durum değişti. Dijital iletişimin de çok daha gelişmesiyle herkes kendine uygun müziklere daha kolay ulaşmaya başladı ve tek bir yere, tek bir türe bağlı kalmadan, daha geniş yelpazede müzik dinlemeye başladı. Bugün yarışmada bir Anadolu türküsünü çok sesli bir düzenlemeyle dinlerken, ardından bir rock opera ya da bir Broadway müzikalinden seçilen bir şarkı sahnede yer alabiliyor.

Müzik zevkleri her dönem farklılık gösterse de dünyadaki yükselen müzik akımlarından Türkiye’deki gençler de etkileniyor ve beğenileri o doğrultuda gelişiyor. Şarkı seçimlerinde, coğrafi bölgelerin yaşam biçimi, tercihleri de rol oynuyor. Başlangıçtan beri rock ağırlığı olsa da, yarışmada yerli ve yabancı poptan, etnik müziğe çok geniş yelpazede şarkılar seslendiriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ