USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursalılar Pokemon GO'yu sevdi

Eski bir çizgi film karakterinden üretilen Pokemon Go mobil oyunu, bütün dünyada salgın gibi yayılırken Bursalılar arasında da büyük ilgi gördü. Sanal bir figürün peşinden sokak sokak gezen binlerce Bursalının en çok uğrak terleri cami avluları oluyor.

Bursalılar Pokemon GO'yu sevdi
15-07-2016 16:52
Google News

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

Çizgi film karakterlerini gerçek dünyaya taşıyan artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO, dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcı tarafından ilgi görürken bu çılgın oyunun etkisine Bursa'da özellikle genç kuşaktakapılmış durumda. 20 yıl önce televizyonlarda yayınlanan aynı isimli çizgi filmin karakterlerini kamera görüntüsüne ekleyerek dünyaya taşındığı versiyonunda gençler pokemon aramak için özellikle cami avlularına ve şehir merkezlerine hücum ediyor. Başlangıçta ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki akıllı telefon kullanıcıların beğenisine sunulan uygulama, Türkiye mağazasında resmi olarak yer almamasına rağmen mobil oyun Türkiye dahil çok sayıda ülkede yurt dışındaki hesaplar üzerinden telefonlara indirilerek oynanıyor. Klasik oyunların aksine kapalı mekanlar yerine sokaklarda gezerek Pokemon avı şeklinde oynanan oyunun, sanal gerçeklik sebebiyle oyun bağımlılığı geliştirme riski taşıdığı belirtiliyor.

POKEMON GO NASIL OYNANIR?

Oyunun konusu ve işleyişi Pokemon yakalama ve diğer oyuncuların yakaladığı Pokemonlar ile savaş üzerine kurulu bir oyun.
Oyunun başlangıcında ilk olarak bir Pokemon seçilmesi gerekiyor ve seçenekler arasında Charmender, Bulbausar ve Squirtle bulunuyor. Bu Pokemonlardan birisini seçtikten sonra kamera üzerinden seçilen Pokemon'u yakalamak gerekiyor. Çizgi filminde de olduğu gibi çeşitli enderlik seviyesine sahip olan Pokemonları elde edebilmek için daha fazla yol kat edip daha uzak mesafelere gitmek gerekebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ