USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel Haberler

Bursalıların harcama haritası çıkarıldı

Bursalılar mutfak masrafından sonra en fazla bütçeyi ulaşıma ayırıyor.

Bursalıların harcama haritası çıkarıldı
07-08-2017 14:58
Google News

Mustafa Emre ÖZGEN / bursa.com

Dünya genelinde binlerce kenti market, ulaşım, giyim ve kira gibi çeşitli başlıklarda karşılaştıran, şehirleri yaşam kalitesi endekslerine göre sıralayan “Numbeo” isimli internet sitesinin yeni araştırması getiğimiz günlerde yayınlandı.

Site Bursa’yı “Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler” listesinde 21. sırada gösterdi.

İLK 100’DE TEK TÜRK ŞEHRİ

2017 yılının ilk altı ayı temel alınarak yapılan değerlendirmede Bursa, binlerce şehrin arasından ilk 100’e giren tek Türk şehri oldu. Kentimiz geçen yıl aynı listede 28. sırada gösterilmişti. Böylece Bursa bir yıl içinde yedi basamak birden yükselmiş oldu.

BÜTÇEDEN ASLAN PAYI MUTFAĞA

Numbeo, kentleri pek çok farklı kriterde genel olarak inceliyor. Ulaşım, giyim, spor ve eğlence, market, iletişim, kira ve restoranlar başlıklarında yapılan incelemelerde Bursalıların hangi kritere ne kadar bütçe ayırdığı da belirlenmiş. Buna göre Bursalılar bütçelerinin 37,7’sini market başlığı altında mutfak masraflarına ayırıyor.

Kentimizde yaşayan vatandaşların ikinci olarak en fazla bütçe ayırdığı kriter ise ulaşım. Ulaşım maliyeti Bursalıların bütçesinde %19,4 oranında yer kaplıyor. Aynı listede ulaşımın ardından %14 oranında kira ve aidat gibi barınma masrafları geliyor.

Numbeo’nun Bursa yerelinde yayınladığı istatistikleri geri kalanı şu şekilde;

%12 restoran (dışarıda yemek)

%8 elektrik, su, gaz, iletişim

%7,5 spor, eğlence

Bursalıların giyim masrafları, istatistkler arasında en düşük orana sahip. Araştırmaya göre kentimizde yaşayan insanlar bütçelerinin yalnızca %3,3 giyim masraflarına ayırıyor.

5 BİN BEŞ YÜZ LİRA!

Numbeo’ya göre dört kişilik bir ailenin Bursa’da bir ay geçinmesi için gereken miktar 5 bin 532 lira 44 kuruş. İstanbul’a göre %12,93 daha ucuz olan Bursa, Dünya şehirleri arasında yaşam maliyeti bakımından 421. sırada yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ