USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa’da bilirkişiler göreve hazır!

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek kurum olarak yetkilendirilen Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (BSMMMO) ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’nın ilk grup eğitimleri tamamlanırken, 192 kişiye belgeleri düzenlenen tören ile teslim edildi.

Bursa’da bilirkişiler göreve hazır!
29-11-2017 15:54
Google News

BSMMMO Hizmet Binası’nda mali müşavirler ve diğer akademik meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleşen belge töreninin açılış konuşmasını yapan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Kasım ayı başında Odamızda başlattığımız Bilirkişilik Temel Eğitimleri’nin ilk grubunu başarıyla tamamladık. Meslek mensubu ve diğer akademik meslek gruplarından olmak üzere üç farklı grupta eğitimlerimizi düzenledik. İlk grupta 192, ikinci grupta 192,  üçüncü grupta ise 48 kişi eğitim teorik ve pratik eğitim aldılar. Her üç grupta da toplamda; 229’u meslek mensubu, 203’ü ise diğer akademik meslek gruplarından olmak üzere; 432 kişi eğitim sürecini tamamladı. Bugün burada ilk grubumuzun sertifika töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sertifika alan tüm meslektaşlarımı ve diğer akademik meslek mensuplarını tebrik ediyorum” dedi.

 

BELGELER TESLİM EDİLDİ

Konuşmasında, bilirkişilik yapacak kişilerin artık sertifika almasının zorunlu hale getirildiğini belirten BSMMMO Başkanı Sönmez, “Bilindiği üzere, Bilirkişilik Yönetmeliği 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğe göre, adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilere 'Bilirkişilik Temel Eğitimi' alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildi. Odamız da Adalet Bakanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer aldı ve eğitimlerimizi gerçekleştirdik” diye konuştu. BSMMMO Başkanı Sönmez, konuşmasının sonunda, eğitimlerde teorik eğitimleri veren akademisyenlere ve pratik eğitimleri veren meslektaşlarına da teşekkür etti. BSMMMO Hizmet Binası’nda düzenlenen etkinlik, Sönmez’in konuşmasının ardından bilirkişilik belgelerinin teslim edilmesiyle devam etti.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda, sertifikalı ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’nın ilk grup katılımcıları, düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ