USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa’da sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

Ankara’daki hain saldırı sonrası Bursa’daki sivil toplum örgütleri kenetlendi, teröre lanet okudu. Türkiye’nin teröre boyun eğmeyeceğini belirten Dağder Onursal ve Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya  alçak saldırıların amacına ulaşamayacağını söyledi.

Bursa’da sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki
15-03-2016 22:39
Google News

Ankara’da yaşanan hain saldırı sonrası Dağder’in  organizasyonu  ile  Bildef, Karacabeyliler Derneği, Eski Bursalılar Derneği ve  Osmangazi Ertuğrulgazi Derneği,  Heykel  Atatürk  anıtı önünde ortaklaşa  basın açıklamasında bulundu .Ortaklaşa gerçekleştirilen basın açıklamasını Dağder Onursal ve Genel başkanı Prof. Dr Ali Kaya okudu.

Prof.Dr Ali Kaya “Önceki akşam başkent Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırı Türkiye’de son aylarda yaşadığımız acılarımıza bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz Ekim ayında Ankara Garı, Ocak ayında İstanbul  Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen saldırılardan sonra Ankara’da bir kez daha terörün acımasız ve vahşi yüzü ile yüzleştik. Toplumumuzun huzurunu ve kardeşliğimizi hedef alan terörü şiddetle lanetliyoruz. Bizi korku ve şiddet ile sindirmek isteyen teröre teslim olmayacağız. Birbirimize kenetlenerek bu oyunu bozacağız. Uluslararası karanlık odaklar ve onların yerli işbirlikçileri bugüne kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Devletimiz,  bu alçakça saldırının faillerini ve bağlantılarını mutlaka ortaya çıkaracaktır. Ülkemizde ve bölgemizde her türlü farklılığı çatışmaya dönüştürmek isteyenlere inat, barışı ve kardeşliği savunacak, millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz.Dağ-der  ailesi ve   bugün burada toplanan sivil toplum kuruluşları adına  bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucularının tuzağına düşmemektir.Bugünlerin de elbette sonu gelecektir, müreffeh ve huzurlu bir ülkede yaşamak için; toplumun bir bireyinin parmağı kesilse bu acıyı dahi en derin haliyle içimizde yaşamak ve mutlaka toplumsal dertlerimizi paylaşmak gerektiği düşüncesi ile  Yaşamını kaybetmiş tüm yurttaşlarımızı sizlerin huzurunda bir kez daha hüzünle anıyoruz, Allah ailelerine sabır versin, gerçekten çok büyük bir acı, milletimizin başı sağolsun” dedi:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ