USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Kıkırdak ve kemik yapısına şekil vererek kısa sürede uygulanan bir işlem olup burnun istenilen görünüme kavuşmasına yardımcıdır. Belirlenen yöntemler hastanın beklentilerine göre şekillendirilerek günümüzde en çok tercih edilen estetik işlemdir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?
01-09-2022 15:01
Google News

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

 

Kıkırdak ve kemik yapısına şekil vererek kısa sürede uygulanan bir işlem olup burnun istenilen görünüme kavuşmasına yardımcıdır. Belirlenen yöntemler hastanın beklentilerine göre şekillendirilerek günümüzde en çok tercih edilen estetik işlemdir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

 

Burun yapısından şikâyeti olan ve farklı nedenlere dayalı deformasyona uğramış bir şekle sahip olan herkese burun estetiğioperasyonları uygulanabilir. Kadın ya da erkek fark etmeden burnunun yeni bir görünüm kazanmasına yardımcıdır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

 

Burun için uygulanan şekillendirme estetikleri kapalı ya da açık olmak üzere iki farklı teknikle uygulanmaktadır.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Burun operasyonları sonrasında mutlaka önerilen süre kadar sıvı beslenilmeli ve uzman hekim önerilerine harfiyen uygun davranılmalıdır.

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur mu?

 

Estetik operasyonlarda genel olarak tampon konulmalıdır. Konulan tamponlar ameliyattan 1-2 gün sonra çıkarılır.

Hastası Ne Zaman Taburcu Olur?

 

Estetik uygulama sonrasında hasta gözlem altında en az 6 saat tutulur. Bazı durumlarda aynı gün bazı durumlarda gözlem amaçlı bir gece hastanede tutulmalıdır.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olur mu?

 

Anestezi altında uygulanan işlemler olmasından süreç boyunca acı ya da ağrı hissedilmez. Sonrasında ağrı oluşması normal olup ağrı kesici kullanımı önerilir. Morluk ve şişlik oluşumu tercih edilen yönteme göre farklılık gösterirken kendiliğinden geçen kısa süreli oluşumlardır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

 

Burunun şeklinde sorun olup estetik kaygılar oluşturması ya da sağlık açısından rahatsızlık vermesi halinde uygulanmalıdır.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var mıdır?

 

Kemik gelişiminin tamamlanması önemli olduğundan 18 yaş üzeri herkese uygulanabilir.

Burun Estetiği Fiyatları


Burun estetikleri diğer tüm estetik işlemlerde olduğu gibi tercih edilen yöntem ve hastanın durumuna bağlı olarak farklı ücretlendirmelere sahiptir.

Karın Germe Ameliyatı

 

Kilo alıp verme ya da hamilelikten oluşan çatlak, sarkma gibi karın deformasyonlarının giderilmesi için uygulanan bir operasyondur.

 

Karın germe operasyonları kişilerin karın bölgesinde yer alan sarkmaların giderilmesinde uygulanan bir cerrahi uygulamadır. Kadın ya da erkek fark etmeden uzman hekimlerin onay verdiği herkese uygulanabilir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Mini ve tam karın olmak üzere iki farklı operasyonla uygulanabilir. Kişilerin deformasyonlarına bağlı olarak genel ya da lokal anestezi altında karının gerdirilmesi hedeflenir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

 

Cerrahi bir müdahale olmasından dolayı kan sulandırıcı ve ilaç kullanımı kesilmelidir. Planlamaların doğru yapılarak beklentilerin doğru bir şekilde aktarılması, tahlil ve tetkiklerin tam yapılması bu süreçte önem taşır.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

 

Kişilerin metabolizma ve yaşına bağlı olarak farklılık gösteren iyileşme süreci kısa süreli olup birkaç haftaya gündelik yaşama dönülebilir.

Karın Germe Ameliyatı Ağrılı mıdır?

 

Operasyon süreci genel ya da lokal anestezi altında uygulanır. Bu nedenle acı ya da ağrı hissi oluşması söz konusu değildir.

Karın Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

 

Operasyon sonrası iz kalması tercih edilen tekniğe bağlı olarak değişir. Genelde 1 yıl içerisinde izlerin kaybolması beklenmektedir.

Doğum Sonrası Çatlaklar Karın Germe ile Geçer mi?

 

Doğum sonrasında oluşabilen çatlaklar ve sarkmalar karın germe işlemleri ile giderilebilir.

Karın Fıtığı Karın Germe ile Giderilir mi?

 

Karın fıtığı olan hastalarda önerilmeyen bir operasyon olup liposuction işlemleriyle birlikte uygulama yapılması önerilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

 

Estetik işlemlerde olduğu gibi cerrahi operasyonlarda farklı fiyatlandırmalar oluşabilir. Karın germeoperasyonları fiyatları genellikle tercih edilen yöntem ve hastanın durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Ön görüşme ilekarın germeoperasyonları fiyatlarının belirlenmesi sağlanmalıdır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ