USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cameron'dan Rusya'ya çağrı

İngiltere Başbakanı David Cameron Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarıyla Esed'i desteklediğini belirterek, Moskova yönetimine "Yönünüzü değiştirin ve DAEŞ'le mücadelede bize katılın" dedi.

Cameron'dan Rusya'ya çağrı
04-10-2015 19:54
Google News

Cameron Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresi öncesi BBC'ye konuştu.
Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarının DAEŞ'in kontrolünde olan  bölgeleri değil Esed rejimi muhaliflerini hedef aldığının görüldüğünü belirten  Cameron "Rusya kasap Esed'i desteklemektedir. Bu hem kendileri hem de dünya için  büyük bir hatadır. Bu bölgeyi daha istikrarsız hale getirecektir. Radikalleşmeyi  ve terörizmi artıracaktır" dedi.

Rusya'ya çağrıda bulunan Cameron "Yönünüzü değiştirin ve DAEŞ'le  mücadelede bize katılın. Bölgenin güvenli olmasını istiyorsak Esed'e alternatif  bir lidere ihtiyacımız olduğunu fark etmeliler. Esed Suriye halkını birleştiremez  ve bütün olanların sebebidir. Esed attığı varil bombaları ve uyguladığı vahşetle  insanları DAEŞ'ten daha fazla yerlerinden etmiştir" ifadesini kullandı.

Cameron Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada ise Suriye ve  Irak'ta DAEŞ ile mücadele çerçevesinde ülkenin askeri kapasitesini artırma sözü  verdi. Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin insansız hava uçağı filosunu artıracağını  bildiren Cameron "10 Reaper insansız uçaklarını daha uzun mesafelerde uçabilen ve  daha gelişmiş silah ile ekipman taşıyabilen yeni 20 Protector insansız  uçaklarıyla değiştireceklerini" bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ