USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cami çatısı çöktü! Yaralılar var

İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılanların üzerine kar biriken tente çatı çöktü. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi yaralandı.

Cami çatısı çöktü! Yaralılar var
10-01-2017 17:35
Google News

İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde yoğun kar yağışı yüzünden avludaki tente çöktü.

Cenaze namazı sırasında gerçekleşen olayda, 2 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Olayın hemen sonrasında ölü sayısı 3 olarak açıklanmıştı.

Cami avlusundaki tente, karın ağırlığına dayanamadı.

Tente ve kar kütlesi, cenaze namazı kılanların üzerine düştü.

Cemaatin yardımıyla kar altındakalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, basın mensuplarına kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 23 kişinin yaralandığını açıkladı. 

NTV Muhabiri Deniz Tüysüz'e konuşan Kerimoğlu, yoğun kar yağışına rağmen tentenin kapatılmadığını, bu yüzden biriken kar nedeniyle tentenin vatandaşların üzerine çöktüğünü söyledi. 

Olayı bir ihmal olarak nitelendiren Kerimoğlu, sağlık ve belediye görevlilerinin kısa sürede olay yerine gelerek müdahalede bulunduğunu da sözlerine ekledi.

MÜFTÜDEN AÇIKLAMA

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze namazı sırasında kar ağırlığını taşıyamayan tentenin çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Olayın araştırılacağını ve inceleneceğini söyleyen İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, “Milletimize geçmiş olsun cenabı hak yaralılarımıza sıhhat ve afiyet ihsan eylesin. Allah bir daha böyle musibetler göstermesin. Olay tabi ki araştırılacak incelenecek. Ama şuan kimin kusurlu olduğunu en azından bizim açımızdan arama zamanı değil. Bu keşke olmasaydı. Kurumsal manada birbirimizi suçlamanın anlamı yok. Önemli olan bu olayın olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasıydı. Bu manada cami görevlilerimizin daha önce yaptığı görüşmeler vara bana anlattıkları bunların hepsi, zaman içerisinde incelenecektir, araştırılacaktır. Kimin ne kusuru varsa onunda gereği yapılır. Şuanda söyleyeceğim bir şey yok. Cami imamımız tabi ki anons yapmış defalarca öğle namazından önce gerekli yerlerle telefon görüşmeleri var. Bu alana girmeyin diye şerit çektirmiş. Elinden gelen tedbirleri almış ama bundan ötesini şuanda konuşacak bir şey yok. Kardan dolayı bu tehlike zaten daha önce görülmüş ve ilgililerle temas kurulmuş. İlgililer vaktinde gelmemişler“ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ