USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çelik: "Kimsenin Meclis'i terk etmemesi lazım"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB büyükelçileri ile bir araya geldi. Bakan Çelik, "DAEŞ söz konusu olduğunda dünyayı ayağa kaldıracaksınız, bu doğrudur, DAEŞ kanlı ve vahşi bir terör örgütüdür… PKK söz konusu okunca sempati moduna geçeceksiniz… Bu kabul edilemez. Kimsenin Meclis'i terk etmemesi lazım" dedi.

Çelik:
07-11-2016 14:31
Google News

Bakan Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle:

Sürekli Türkiye karşıtlığı yapılması doğru bir siyaset tarzı değil. Türkiye'de dokunulmazlık belli milletvekillerine dönük olarak kapatılmadı, tüm vekiller için kaldırıldı. Seçilmişlere kanunlar çerçevesinde hareket ettiği sürece tabii ki dokunulmaz.

Sivil siyasete geçmişten beri darbelerin yaraladığını söylüyoruz ama terör örgütlerinin de yaralamasına izin vermemeliyiz. Milli birlik ve kardeşlik süreci içerisinde kimliklere dönük yasakların ortadan kaldırılması ve terör örgütüne silah bıraktırılması çok yönlü politikalar izlenmiştir.

Türkiye'yi terk etmesi gereken silahlı gruplar Türkiye'yi terk etmedi. Buna karşı çıkması gereken ilk parti HDP'dir. Bunun yerine terör örgütünden daha ileri bir dil kullanarak 'hendekler bizim kazanımımızdır' anlayışı teröristin cenazesine katılması. Bunların hepsi terör faaliyetidir.

'KİMSENİN MECLİS'İ TERK ETMEMESİ LAZIM'

Teröre sempati gösterilmesi söz konusu olamaz. Hiçbir Avrupa parlamentosunda TBMM'deki kadar ileri bir konuşma yapılmıyor orada her görüş dile getiriliyor. Pek çok Avrupa ülkesinde bu söylemlere müsaade bile edilmez.

DAEŞ söz konusu olduğunda dünyayı ayağa kaldıracaksınız, bu doğrudur, DAEŞ kanlı ve vahşi bir terör örgütüdür… PKK söz konusu okunca sempati moduna geçeceksiniz… Bu kabul edilemez. Kimsenin meclisi terk etmemesi lazım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ