USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cerablus 12 saatte kuşatıldı

Türkiye bu sabah 04.00 sularında Suriye'de IŞİD kontrolündeki Cerablus'a operasyon başlattı. Saat 04.00 sularında IŞİD hedefleri topçu ve ÇNRA ateşine tutuldu. Ardından F-16'lar 12 IŞİD hedefini tam isabetle vurdu. Saat 11.07'de Türk tankları Suriye'ye girdi. Üzerinde uçaksavarlar bulunan kamyonetlerle ÖSO üyeleri de askere eşlik etti. Şu ana kadar 46 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, 4 köyün ele geçirildiği öğrenildi. 'Fırat Kalkanı' adı verilen operasyonda Cerablus 12 saatte kuşatıldı... Reuters'a konuşan Suriyeli muhalif komutan, Cerablus'un yaklaşık yüzde 50'sinde kontrolün sağlandığını söyledi. Çatışmalar sürüyor... Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla sabaha karşı harekat başlatıldı. Operasyona 5 bin kişilik ÖSO ve Türkmen birlikleri de katılıyor. İşte şu ana kadar yaşananlar...

Cerablus 12 saatte kuşatıldı
24-08-2016 20:43
Google News

19:37 AA'nın geçtiği habere göre Suriye'nin Türkiye sınırında DAEŞ kontrolündeki Cerablus ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti. Harekat sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde can kaybı olmazken, çatışmalarda 1 ÖSO mensubu hayatını kaybetti. 

18:59 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu sabah Suriye’ye başlattığı ’Fırat Kalkanı’ harekatında savaş uçakları ve topçu atışlarıyla belirlenen hedefleri vurup tankbirliklerinin girişinin ardından, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri de köyleri ele geçirdikten sora Cerablus’a yürüdü. 
ÖSO askerleri akşam saatlerine kadar Cerablus’taki tüm resmi kurumları ele geçirdi. Cerablus’un boş sokaklarda ilerleyen ve ilçenin yüzde 50’sinden fazla kesiminde tam denetimi sağlayan ÖSO’nun, birkaç saat içinde Cerablus’u tam olarak ele geçirdiğini açıklaması bekleniyor.

18:18 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ilçe merkezini kuşatarak içine girmeye başladı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat sürüyor. Zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye sınırının güneyinde 3 kilometre içerdeki Keklice köyünü alan ÖSO güçleri, buraya 5 kilometre mesafedeki Cerablus ilçe merkezine doğru ilerleyerek DAEŞ'i batı ve güney yönünden kuşattı.

17.30: Reuters'a konuşan Suriyeli muhalif komutan, Cerablus'un yaklaşık yüzde 50'sinde kontrolün sağlandığını söyledi. Bir başka komutansa  teslim olan IŞİD üyeleri olduğunu belirtti.

17.00:Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ilçe merkezinin girişine kadar ilerledi. Zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiyesınırının güneyinde 3 kilometre içerdeki Keklice köyünü ele geçiren ÖSO güçleri, ilerlemesini devam ettirerek, buraya 5 kilometre mesafedeki Cerablus ilçe merkezinin girişine ulaştı. ÖSO unsurlarıyla DAEŞ militanları arasındaki çatışmalar devam ederken, örgüt hedefleri sınırdan topçu atışlarıyla ve havadan vuruluyor. 

16.05: Türk ordusunun hava ve topçu desteğiyle ilerleyen ÖSO güçleri, Karkamış'tan sınırı geçip birkaç kilometre ötedeki Cerablus'a doğrudan girmek yerine bir kuşatma harekatı yapıyor. Cerablus'un çevresindeki Keklice, Elvaniye ve Tel Şayr gibi köyler arka arkaya alındı. Cerablus 12 saatte hemen hemen tamamen kuşatıldı. Mevcut durumu, Suriye'deki askeri gelişmeleri haritalaştıran Qalaat Al Mudiq paylaştı:

14.40: Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi geldi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi. Operasyona 5 bin kişilik ÖSO ve Türkmen gücünün katıldığı belirtiliyor. Türkmenler mavi, Arap ÖSO üyeleri ise kırmızı kolluklar takıyor.

(HÜRRİYET)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7