USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çevrimiçi arkadaşlıktan yüz yüze buluşmalara nasıl geçilir?

Son verilere göre, dünyadaki evliliklerin yaklaşık %17'si internette arkadaşlık ile başlıyor — arkadaşlık siteleri, sosyal ağlar, anlık mesajlaşma programları vb. Bu çok fazla olmasa da internetin günümüz insanlarının sosyal hayatının önemli bir parçası haline geldiğini söylemek oldukça yeterli.

Çevrimiçi arkadaşlıktan yüz yüze buluşmalara nasıl geçilir?
26-07-2022 17:02
Google News

Bir arkadaşlık sitesinin asıl görevi, kullanıcı iletişimini çevrimiçi ortamdan çevrimdışına hızlı bir şekilde aktarmak gibi görünmektedir. Ama gerçekte bu böyle değildir. Arkadaşlık hizmetlerinin büyük çoğunluğunun tamamen farklı hedefleri vardır — para kazanmak. Sitede mümkün olduğunca uzun süre kalmanız, premium erişim ve ek özellikler için ödeme yapmanız onların işine gelir. Bu nedenle ruh eşinizle Tinder veya Badoo'da çabucak tanışacağınızı beklemek fazla saflık olur.

Burada önemli bir nokta daha var: arkadaşlık sitelerinde kadın ve erkek çok farklı davranmaktadır. Erkekler, kadınların yaklaşık %62'sini beğeniyor. Ve kadınlar ise erkeklerin sadece %6'sını. Bu aynı zamanda mevcut gerçeklerde arkadaşlık kurmayı zorlaştırıyor. Bunun yanı sıra sosyolojik araştırmalar arkadaşlık sitelerindeki kullanıcıların çoğunluğunun, her açıdan kendilerinden %25 daha çekici olan kişileri seçtiğini gösteriyor. Aşırı istekler de iletişimin çevrimiçinden çevrimdışına geçişine ve umut verici ilişkilerin başlamasına katkıda bulunmamaktadır.

Ancak Tinder, Badoo ve benzerleri o kadar etkili değilse arkadaşlık sitelerini kullanmanın bir anlamı var mıdır? Tabiki de! Asıl mesele doğru siteyi seçmektir.

Çevrimiçi ortamdan çevrimdışına hızla geçmek isteyenler için en iyi arkadaşlık uygulamaları

Şu anda dünyada 8.000'den fazla arkadaşlık sitesi ve uygulaması mevcuttur. Neyse ki, hepsinin ana hedefi sizi mümkün olduğunca uzun süre sitede tutmak değil. Bazıları gerçekten hızlı bir şekilde bir eşleşme bulabilmenizi ve ilişkiyi çevrimiçinden çevrimdışına taşımanızı sağlamaya yöneliktir. Az sayıda olsa da varlar. En popüler olanlardan bazılarına bir göz atalım:

  • Thursday — sadece Perşembe günleri çalışan ve sizin için bir arkadaş arayan oldukça ilginç bir arkadaşlık uygulaması. Haftanın geri kalan işe yaramamaktadır. Thursday, size zaman kazandırmak ve eşleşme aramayı rutine dönüştürmemek için tasarlanmıştır.
  • Happn — büyük ölçüde coğrafi konum belirlemeye dayanan ilginç bir uygulama. Yakınınızda başka bir Happn kullanıcısı olduğunda, uygulama sizi bilgilendirecek ve birkaç dakika içinde sohbet etmeyi ve buluşmayı teklif edecektir. Ve bu gerçekten ilginç bir yaklaşım. Belki de aşkınız her gün evinizin önünden geçiyor ve siz farkına bile varmıyorsunuzdur.
  • Badoo — genel olarak klasik bir arkadaşlık uygulaması. Ancak son zamanlarda, içinde Niyet işlevi ortaya çıktı. Çevrimdışı bir buluşmaya çıkmak isteyip istemediğinizi, ciddi bir ilişkiye hazır olup olmadığınızı veya herhangi bir özel beklenti olmadan sadece sohbet etmek isteyip istemediğinizi hemen belirtebilirsiniz. Bu, kullanıcıların birbirlerinin hedeflerinde daha iyi gezinmelerine yardımcı olma konusunda gerçekten iyidir. En azından, başlangıçta ciddi bir arkadaşlık için hazır olmayanlarla zaman kaybetmemek için.
  • Coffee Meets Bagel — her gün yalnızca sınırlı sayıda yeni kullanıcıyla tanışmanıza olanak tanıyan bir uygulama. Böylece çevrimiçi arkadaşlık bir rutine dönüşmez ve kullanıcılar her olası tanışmaya büyük bir ilgiyle yaklaşır. 2020 yılında site, kısa sürede birkaç mini-buluşmalara çıkabileceğiniz bir hızlı arkadaşlık formatı sundu.
  • Fourplay Social — çifte randevular için bir uygulama. Baş başa değil, çiftler halinde tanışabilir ve buluşabilirsiniz. Birçok insan için gevşemek, sohbeti sürdürmek ve daha rahat hissetmek çok daha kolaydır. Fourplay Social uygulaması şu anda yalnızca iOS cihazlarda kullanılabilir ve yalnızca belirli ülke ve şehirlerde çalışır. Ama coğrafyası yavaş yavaş genişliyor. Güncellemeler için takipte kalın.

Listelenen siteler ve uygulamalar, arkadaşlık kurma ve iletişimi çevrimdışına aktarma sürecini hızlandırmasına rağmen, yine de çok zaman almaktadır. Kayıt olmak, profil doldurmak, uzun mesajlaşmalar vb. için zamanınız yoksa, iyi bir alternatif var — sohbet ruleti.

Görüntülü sohbet ruleti, rastgele kişileri görüntülü arama yoluyla birbirine bağlayan bir web sitesi veya uygulamasıdır. Sadece birkaç tık ve çoktan yeni bir kişiyle konuşmaya başlıyorsunuz.

En popüler sohbet ruletleri arasında aşağıdakileri sayabiliriz:

  • OmeTV — cinsiyet ve coğrafi filtrelere sahip basit bir sohbet ruleti ve ayrıca yerleşik bir mesaj çevirmeni. Dil bilmiyor ancak sosyal çevrenizi genişletmek istiyorsanız, yabancılarla tanışmak için iyi bir seçenek.
  • Omegle — 2009 yılından beri faaliyet gösteren tarihteki ilk sohbet ruleti. Site, partnerleri ilgi alanlarına göre aramanın yanı sıra bir dil seçeneği sunuyor. Sitenin geri kalanı oldukça ilkeldir. Omegle'nin mobil uygulaması bile yoktur.
  • CooMeet — sadece erkeklerle kızlar arasında bağlantı kurabilen benzersiz bir chat rulet. Ayrıca, kızlar hesap bilgilerini doğrulamalıdır. CooMeet'te, siteyi kullanıcılar için daha da ilginç hale getiren sahte hesap ve bot yoktur.
  • Chatrandom — ana özelliği tematik sohbet odaları olan bir sohbet ruleti. İlginizi çeken bir konu seçiyorsunuz, "odaya" giriyor ve benzer düşünen bir grup insanla iletişim kuruyorsunuz.

Sohbet ruletlerinin kullanıcı için faydaları barizdir:

  1. Görüntülü iletişim, partnerlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına ve yüz yüze görüşmeye daha hızlı karar vermelerine yardımcı olur.
  2. Birçok görüntülü sohbet ruleti ya tamamen ücretsizdir ya da size ücretsiz bir deneme sunar. Kullanıcılarından sonuna kadar para sızdırmaya çalışmazlar.
  3. Görüntülü sohbetlerde daha az dolandırıcı vardır çünkü dolandırıcılık düzenleri burada çok daha kötü çalışıyor. Ve görüntü aracılığıyla yüz yüze iletişim kurarak lehine çevirmek çok daha zordur.

Ayrıca, sohbet ruletinde tanıştıktan sonra canlı iletişime geçmek her zaman daha kolaydır — bir kişinin nasıl göründüğünü, nasıl iletişim kurduğunu, birlikte vakit geçirmenin sizin için hoş olup olmadığını zaten biliyorsunuzdur. Arkadaşlık sitelerinde mesajlaşmak, karşınızda kimin olduğu ve bu kişiyle iletişim kurmaya devam etmenin bir anlamı olup olmadığı konusunda asla aynı anlayışı vermez.

Doğrudan arkadaşlık siteleri ile sohbet ruletlerini karşılaştırırsak, her iki formatın da avantajlarını ve dezavantajlarını tabi ki de buluruz. Ama amacınız çevrimiçi arkadaşlığı gerçek dünyaya hızlı bir şekilde çevirmekse görüntülü sohbet ruleti daha iyi bir seçimdir.

Özetleyelim

Son olarak bir şey söylemek istiyoruz. Hangi arkadaşlık platformunu kullandığınızın bir önemi yoktur. Bazen partner ile nasıl iletişim kurduğunuz ve yeni insanlarla ne kadar çabuk ortak bir dil bulduğunuz çok daha önemlidir. İnsanların bir sosyal ağda veya normal bir şehir sohbetinde birbirlerini tanıdıkları zamanlar vardır ve hemen ertesi gün görüşmeye çıkarlar. Diğerleri ise tam tersine, bir arkadaşlık sitesinde aylarca iletişim kurar ve yine de bir sonraki adımı atamaz. Her şey çok bireyseldir ve kişiye bağlıdır.

Bir arkadaşlık sitesi kullanmanın sonuç vermediğini görürseniz, iletişim biçimini değiştirmeyi deneyin ve sohbet ruletine geçin. Belki de böyle bir yeniden başlatma, aşkınızı bulmanıza ve mümkün olan en kısa sürede gerçek hayatta buluşmanıza yardımcı olacaktır.

Size iyi şanslar, ilginç partnerler ve hoş tanışmalar diliyoruz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ