USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Ceyhun İrgil'den sağlık personeli için kanun teklifi

CHP Sağlık Komisyonu Aile Sağlığı Merkezleri’nde sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimleri ve sağlık personelinin hukuki statüsünün belirlenmesi için kanun teklifi verdi. Kanun teklifiyle aile hekimleri ve sağlık personeline kamu görevlisi olma imkanı getirilirken aile sağlığı merkezleri de kamu kuruluşu olarak nitelendiriliyor.

Ceyhun İrgil'den sağlık personeli için kanun teklifi
22-02-2016 15:57
Google News

 

DEVLET ZORA SOKTU

Kanun teklifini sunan CHP Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Aile hekimliğini bir nevi ticarethaneye dönüştüren düzenlemede değişiklik yapılması şart çünkü birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık ocakları ya da toplum sağlığı merkezleri özel bir ticarethane, işyeri sayılamaz. Bunlar kamu kuruluşu kapsamına alınmalıdır” dedi.

Dr. İrgil aile hekimliği birimlerinde çalışan aile hekimleri ve sağlık personelinin de hukuki güvenceye alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Kanunda aile hekimleri ‘kendi adına mesleğini serbest icra eden hekim’ statüsünde sayılıyor, bunun sosyal ve hukuki anlamda yanlışlığı ortada. Sunduğumuz kanun teklifiyle hem aile hekimlerine hem de sağlık personeline kamu personeli olma imkanı getiriyoruz.”

VAROLAN KANUNDAKİ HÜKÜMLER

Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun’la 2004 tarihinden itibaren aile hekimleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın, sözleşmeyle çalıştırılmaya başlanmıştı. Bu kanunla iş güvencesi, çalışma süreleri ve diğer hakları bakımından aile hekimleri aleyhine ayrımcı düzenlemeler kabul edilmişti. Ayrıca bu düzenlemeyle aile hekimleri, çalışan tüm personelin özlük haklarından, hekimliğin kira ve diğer giderlerinden sorumlu tutulmuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ