USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

CHP Bursa Milletvekili İrgil soruyor, "Batı OSB'nin gerekçesi ne?"

CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil dört ay süren 25. Yasama Dönemi’nde verdiği soru önergelerinde inatçı çıktı. Dr. İrgil, Bursa’da neden verimli tarım arazileri üzerindebir OSB kurulmak istendiğini sorduğu Batı OSB meselesinin de aralarında olduğu önergelerini yeniden Meclis Başkanlığı’na sundu.

CHP Bursa Milletvekili İrgil soruyor,
03-01-2016 17:15
Google News

 

AYLIK RAPORUNDA PAYLAŞTI

Yeni yılın ilk günü, 01.01.2016 sabahı, sosyal medya hesabından artık geleneksel hale getirdiği ‘Seçmene Aylık Rapor’unu yayınlayan Dr. Ceyhun İrgil, yine son bir aylık çalışmalarına dair kısa notlar aktardı, bilgilendirmeler yaptı, TBMM çatısı altındaki tüm yasama faaliyetlerini de liste halinde seçmenle paylaştı. Soru önergelerini, Meclis araştırma önergelerini ve kanun tekliflerini sıralayan CHP’li vekilin geçen yasama döneminde verdiği bazı soru önergelerinde inat ettiği görüldü. Buna göre Dr. İrgil; şehrimizde açılmak istenen Batı OSB’ye ilişkin, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri’nin iflasın eşiğine gelmesine ilişkin ve Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’nın kaldırılmasına ilişkin önergelerini tekrar Meclis’e taşıdı.

BATI OSB’NİN GEREKÇESİ NE?

Bursa vekilinin yaklaşık 13 milyon metrekarelik Batı OSB diye tanımlanan yeni bir organize sanayinin Bursa için gerekliliğini sorguladığı önergesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlanmasını istediği sorulardan bazıları şöyle:

“Bursa’da yaklaşık 50 milyon metrekare tanımlı planlı sanayi bölgeleri olduğu ve yaklaşık 20 milyon metrekareye ulaşan boş veya henüz kullanılmayan sanayi alanları olduğu doğru mudur? Batı OSB olarak sınırları belirlenen bu bölgeden son iki yıldır kimler arsa almıştır? Verimli tarım arazileri üzerinde yeni bir OSB açılmasının gerekçesi nedir?”

AMAÇ YOK ETMEK Mİ?

Dr. İrgil, iflasın eşiğine gelen Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin ödenek noksanlığı sebebiyle hizmet verememesini sorguladığı diğer önergesinde de Başbakan’a, “Üniversite hastaneleri yok edilerek sağlık sektörünün özelleştirilmesi mi amaçlanmaktadır?” diye sordu.

Öte yandan Dr. İrgil yeniden verdiği bir diğer soru önergesinde üniversitelerde torpil ve kayırmacılığın önüne geçmek için getirilen Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’nın bu yıl kaldırılmak istenmesinin nedenini irdeledi. CHP’li vekilin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yönelttikleri arasında, “YÖK, üniversitelerin öğretim üyesi alımlarında hangi demokratik ve adil yöntemi uygulayacaktır?” sorusu da bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ