USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

CHP'den "şiddet" dersi!

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadının ve aile bireylerinin korunması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

CHP'den
12-03-2016 19:25
Google News

6284 Sayılı Kanun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin düzenlemeler içeriyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Parti Okulu’nda düzenlenen toplantıya kadın üyeler kadar erkek üyeler de ilgi gösterdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Yasemin Gülcan Bolatkale, 6284 sayılı kanunun getirdiği düzenlemeler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Şiddetin türleri, şiddetin önlenmesi konusunda koruyucu ve önleyici tedbirlerin neler olduğu, haklarımızı korurken başvurabileceğimiz hukuki yollar ve bu çerçevede adli yardımdan yararlanma koşullarına değindi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlandırılarak, vatandaş olarak sahip oldukları haklar ve hak arama süreci konusunda bilgilendirildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ